hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bódult BÚÉK
Harminc százalékkal több merev részeg

2002. 01. 06.
Több százezren utcákon, tereken búcsúztatták az ó-, és köszöntötték az új évet – ahogy mondani szokás, enyhén alkoholos közegben. Budapesten és két vidéki városban az Országimázs Központ szervezte a szilveszteri mulatságot, mintegy félmilliárd forintért. Az ünnepnek idén is velejárói voltak a petárdabalesetek, késelések és a tömeges lerészegedés. Az Országimázs Központ által fizetett tűzijáték a Hősök terén. Cirkusz Fotó: Somorjai L.

"Európára figyelünk!" – ez volt a mottója a Szolnokon, Sopronban, illetve Budapesten több helyszínen megrendezett utcabáloknak. A rendezvényeken többek között óriásbáb-felvonulás, zenei műsorok, tűzijáték, majd hajnalig tartó utcabál volt hivatott szórakoztatni a nagyérdeműt. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint Budapesten december 31-e reggelétől január 1-je hajnaláig a mentők mintegy négyszáz hívást kaptak. Győrfi Pál szóvivő elmondta: ez harminc százalékkal több, mint az előző évben. A sérültek között több mint százan ittasak voltak, egy részük "merev" részeg, akik a detoxikálóban köszönthették az új évet, mások kisebb-nagyobb sérüléseik miatt a baleseti sebészetre kerültek. Tizenöten szenvedtek ujjroncsolódást a petárdák szakszerűtlen használata miatt, több helyre pedig késelés miatt kellett kivonulni a mentősöknek, akiket az egyik helyszínen egy elmeorvosi kezelésre szoruló férfi meg is támadott, jelentős kárt okozva a mentőkocsiban. 

Az új év hajnalán a tűzoltókat két helyszínre is riasztották. A XXII. kerületben egy földszintes sorház ötszobás lakásában ütött ki tűz, a mentőknek két életveszélyes, két súlyos és két könnyebb sérültet kellett ellátniuk. A XVIII. kerületben két faház gyulladt ki a melléképületekkel együtt. Az egyik helyiségből a tűzoltóknak egy propán-bután gázpalackot, egy acetilénpalackot és egy oxigénpalackot kellett "kimenekíteni". Az egész éjszakás mulatozás után Budapesten mintegy hatszáz köbméternyi szemetet kellett eltakarítania a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. munkatársainak. Az állami rendezvények összköltsége – tűzijátékkal, hirdetésekkel szervezési és egyéb költségekkel együtt – mintegy félmilliárd forint volt.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!