hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sztrájkra készülnek a vasutasok

1999. 12. 11.
December 20-án 03 és 12 óra között általános vasutassztrájk kezdődik, ha a MÁV Rt. addig nem változtat jövő évre szóló béremelési ajánlatán. A három reprezentatív vasutas-szakszervezet, a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ), a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) összehangolt, akár több napig zajló munkabeszüntetést szervez, mert keveslik, hogy a MÁV 8,5 százalékos keresetnövekedést ajánl. Az érdekképviseletek ezt nem fogadják el, ők 14 százalékos béremelést követelnek. Szerintük tovább élezi a feszültséget a MÁV és a szakszervezetek között, hogy a munkáltató eleve elutasította a kollektív szerződés módosítására vonatkozó javaslatukat, amelynek jövedelemvonzata van. Bajnai Gábor, a társaság vezérigazgató-helyettesének megfogalmazása szerint: akik úgy gondolják, hogy a társaság függetlenítheti magát a fuvaroztatók megrendeléseitől, az ország anyagi teherbíró-képességétől, azok a vasút további leépülését, a vasúti szolgáltatások iránti kereslet újabb csökkenését érik el. (MTI)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!