hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Selmeczi: nincs látványos javulás

1999. 04. 10.
Az egészségügy tervezett reformjának az a célja, hogy minden állampolgár biztosított legyen, s a befizetett járulékáért színvonalas ellátásban részesüljön – mondta Selmeczi Gabriella egy szegedi szakmai fórumon. Annak ellenére, hogy az idén 50 milliárd forinttal növelték a tb gyógyításra fordítható keretét, a rendszerben látványos javulás nem érzékelhető. Ennek az az oka – mutatott rá – ,hogy nem megfelelő az egészségügy struktúrája. Az ágazat modernizációjában a két legfontosabb feladatnak jelölte meg a szerkezet átalakítását, illetve az egészségügy több pénzhez való juttatását. A korszerűsítési program szerint megszűnik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár monopóliuma és három-négy országos hatáskör? biztosítónak adnak lehetőséget a megalakulásra. Az egészségügy új rendszerének bevezetését 2001-ben tervezik. (MTI)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!