hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egyre többen szeretnének tanulni

1999. 04. 24.
Az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda összesítése szerint idén a múlt évhez képest mintegy 50 százalékkal többen jelentkeztek az egyetemek és főiskolák által meghirdetett távoktatási képzésre. A március 1-jei határidőre mintegy 140 ezer "A" típusú jelentkezési lap érkezett be a pályázóktól, ami 8,5 százalékkal több az előző évinél. Az Oktatási Minisztérium közleménye szerint minden képzési formában és tagozaton növekedés tapasztalható. A 80 ezer nappali alapképzésre jelentkező a múlt évhez képest hat százalékkal több helyre, csaknem 200 ezer meghirdetett szakra, képzési formára pályázott. A jelentkezési arányok a nappali képzésben azt mutatják, hogy továbbra is népszerűek az informatikai szakok, a közgazdasági és a menedzserképzés valamint a szociális, illetve egészségügyi főiskolák. Csökkent viszont a pályázók száma a művészeti felsőoktatásban, a négyszeres túljelentkezés ellenére a jogi és igazgatási szakokon, valamint az egyetemi szint? egészségügyi oktatásban is. Az utóbbi területen még így is háromszor többen pályáztak. Változatlanul sokan jelentkeztek a tanárképző főiskolákra. A tanító- és óvóképzésben a tavalyinál többen szeretnének részt venni. Az egyetemi szint? tanárképzésre hat százalékkal kevesebben jelentkeztek. (Hetek)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!