hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Befogadjuk a menekülteket

1999. 04. 10.
A hatpárti egyeztetések után elkészült a szervezett bűnözés elleni csomag új változata – jelentette be a kabinet ülése után Borókai Gábor kormányszóvivő. A korábbi előterjesztés több ponton módosult. Például a nyomozók ügyészi jóváhagyás nélkül nem juthatnak hozzá az állampolgárok egyes adataihoz. Mint ismeretes, a szervezett bűnözés elleni csomag több pontját az Alkotmánybíróság februárban azért semmisítette meg, mert egyszer? többséggel fogadta el az országgyűlés, holott kétharmados többséget igényelt volna. A kormány azt reméli, hogy az országgyűlés még a tavaszi ülésszak alatt elfogadja a törvénycsomagot. A kormány megerősítette azt az álláspontot, hogy Magyarország nem alkalmaz kvótát a jugoszláviai válság sújtotta térségekből érkező menekültekkel szemben. Hazánk a válság sújtotta terület minden országának menekültjét befogadja. Az árvíz, illetve belvíz okozta károkkal kapcsolatban a kormány kérdőívek alapján, az önkormányzatok segítségével április végéig felméri a károkat. A szaktárca eddig 7,5 milliárd forintot költött védekezésre, a károk mérséklése pedig várhatóan 15-20 milliárd forintos kiadást jelent majd. Ezt az öszszeget az érintett tárcáknak átcsoportosításokkal kell előteremteniük. A kárenyhítés módozatainak felmérésére bizottság jön létre. (MTI)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!