hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az SZDSZ lemondatná Ádert és Salamont

1999. 04. 10.
Az SZDSZ képviselőcsoportja lemondásra szólítja fel Áder János házelnököt és Salamon Lászlót, az ügyrendi bizottság fideszes elnökét, jelentette be Hack Péter. A frakcióvezető-helyettes elmondta, hogy értékelésük szerint a két politikus "kifordítja" az Alkotmánybíróságnak a parlament ülésezésével kapcsolatos döntését. Áder János és Salamon László az országgyűlési munka szétzilálásán fáradozik – jelentette ki Hack Péter és közölte: amennyiben az Országgyűlés nem tér vissza a hetenkénti ülésezéshez, a szabaddemokraták rendkívüli ülés öszszehívását kezdeményezik április 19-ére. Ezen ülésen fogják a parlament elé terjeszteni politikai nyilatkozattervezetüket Áder János és Salamon László lemondatásáról. Áder János, az Országgyűlés elnöke a házbizottság csütörtöki ülésén nyomatékosan leszögezte: a Ház jelenlegi ülésezési rendje nem változik. Áder jogértelmezése szerint ugyanis az Alkotmánybíróság nem mondta ki a háromhetes munkarend alkotmány- vagy házszabály-ellenességét. Közölte: nem foglalkozik az SZDSZ azon javaslatával, amely az ő lemondatását veti fel. – Az én dolgom az, hogy a parlament törvényes működésének feltételeit biztosítsam – jelentette ki. (Hetek-hírösszefoglaló)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!