hetilap

Hetek hetilap vásárlás
MSZP: folyamatosság és változás

1998. 09. 05.
Elkészült annak a dokumentumnak az első, nyers változata, amely megkísérli összefoglalni az ellenzéki sorsra jutott Magyar Szocialista Párt számára követendő főbb irányokat – tudta meg az MTI Nagy Sándortól. A szocialista képviselőcsoport nem sokkal megalakulása után bízta meg a frakcióvezető-helyettest az anyag elkészítésének irányításával. A Folyamatosság és változás a Magyar Szocialista Párt politikájában munkacímet viselő dokumentum Nagy Sándor szerint egy-két hónapon belül nyeri el kiérleltebb formáját. Ezt követően belső vitára kerül, majd részévé válik a párton belüli programalkotó munkának. A dokumentum főbb megállapításairól szólva Nagy Sándor elmondta: az MSZP-nek egyértelművé kell tennie, mely társadalmi csoportot tekinti bázisának. A szocialista pártnak szerinte a bérből és fizetésből élőkre kell támaszkodnia, értelmiségi holdudvart kell kialakítania maga körül, és új alapokra kell helyeznie kapcsolattartását a fiatalokkal, a vállalkozók világával, illetve a civil szervezetekkel. – Az MSZP-nek baloldali néppártként kell működnie – jelentette ki Nagy Sándor, aki ezzel a szűk társadalmi rétegre támaszkodó polgári középpártiságot állította szembe. Nagy Sándor kiemelte: az MSZP-nek, amellett, hogy elfogadja a piacgazdaság realitásait, szociális érzékenységet kell képviselnie. (MTI)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!