hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Itt a papír, hol a papír...

1998. 09. 05.
Felmondta a Globex Értékpapír-forgalmazási és Befektetési Rt. a soproni önkormányzattal kötött vagyonkezelési szerződését, hivatkozva a közelmúlt kedvezőtlen tőkepiaci változásaira. A vagyonkezelő elszámol, és átadja a portfólió-vagyont, így Sopron önkormányzatát semmilyen hátrány nem éri – tájékoztatott a Globex. Az önkormányzat a város tulajdonában lévő értékpapírok kezelésére tavaly ősszel kötött szerződést a vagyonkezelő rt-vel. A Globex 25 százalékos hozamgaranciát adott az önkormányzat vagyonára, amely megközelíti 3,5 milliárd forintot. A hozamfizetés késlekedése miatt ez év augusztusában egy ügyvédi irodát bíztak meg a szerződés teljesítésének felülvizsgálatával. Ekkor derült ki, hogy az értékpapír-letéti alszámla üres. Néhány nap múlva 852 millió forint névértékű, Globex által kibocsátott kötvény és befektetési jegy került a számlára. Ebben a helyzetben az önkormányzat döntése alapján a polgármester felszólította a portóliókezelőt: 48 órán belül helyezze el az alszámlára a soproni önkormányzat portfólió-állományát. A Globex azonban 90 napos felmondási idővel számol. (MTI)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!