hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szabadon támadott tandíjrendelet

1998. 08. 01.
A szabaddemokraták határozott meggyőződése, hogy az új tandíjrendszer egyszerre igazságtalan, szociálisan érzéketlen és szakmailag megalapozatlan, hiszen nem azoknak a hallgatóknak jelent segítséget, akik szociálisan rászorultak lennének – olvasható abban a közleményben, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez az SZDSZ Sajtóosztálya. Az ellenzéki párt álláspontja szerint az esélyegyenlőséget jobban szolgálja az, ha a szegényebb hallgatókat támogatják, mintha az ingyenességet – tanulmányi eredménytől függetlenül – mindenkire kiterjesztik. A párt szakértői úgy vélik: sokkal jobb megoldást jelentett volna régóta szorgalmazott javaslatuk, amelynek értelmében a kompenzációra szánt 3 milliárd forintból mintegy 30 ezer fiatalnak folyósíthattak volna havi 17-20 ezer forintos ösztöndíjat az Esélyt a Tanulásra Közalapítványon keresztül. A szabaddemokraták továbbra sem látják, hogy a kormány miképpen pótolja az egyetemek és főiskolák bevételkiesését, mivel az idei évre tervezett "látszatkompenzáció" elsősorban az Oktatási Minisztérium rendelkezésére álló intézményi fejlesztési pénzeket csökkenti – állítja az SZDSZ közleménye (Hetek)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!