hetilap

Hetek hetilap vásárlás
PHARE-pénzek nyomában

1998. 08. 15.
30 millió forint elsikkasztásának alapos gyanújával a megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya őrizetbe vette dr. B. Gábort, a Tolna Megyei Vállalkozói Központ igazgatóját. Az igazgatót és munkatársait azzal gyanúsítják, hogy fiktív szerződések alapján saját és az érdekkörükbe tartozó gazdasági társaságok közbeiktatásával PHARE-pénzekből illegálisan eltulajdonított extra jövedelmekre tettek szert. Az eset kapcsán előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a vállalkozói központ két munkatársát, s a főkapitányság dr. B. Gábor igazgató előzetes letartóztatásba helyezését is javasolja. Boross Imre, a PHARE-pénzeket ellenőrző tárca nélküli miniszter lapunknak elmondta, hogy az ügyben még nem kereste fel őket a rendőrség, márpedig nyomozás esetén erre szükség van. A miniszter megerősítette, hogy nehezen tudja elképzelni, hogyan lehet a brüsszeli ellenőrzéssel szétosztott pénzeket ellopni. "Míg be nem bizonyosodik a bűnössége, addig mindenkit megillet az ártatlanság vélelmezése. A bíróság még nem hozott ítéletet, ennél többet nem tudok mondani" – kommentálta a történetet Boross.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!