hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ketten is a Fideszért dolgoznak
Együtt könnyebb

1998. 08. 01.
A Magyar Demokrata Néppárt és a – KDNP-ből kivált – Magyar Kereszténydemokrata Szövetség együttműködési megállapodást kötött az önkormányzati választásokon való közös fellépésről, valamint a hosszú távú politikai, stratégiai együttműködésről. Az MDNP székházában Rapcsák András, az MKDSZ ügyvezető elnöke és Pusztai Erzsébet, az MDNP új elnöke írta alá a két dokumentumot. A politikusok elmondták: az együttműködés célja, hogy a két szervezet támogassa a Fidesz – Magyar Polgári Párt által vezetett kormány munkáját, és elősegítse a polgári erők hosszú távú együttműködését. A rövid távú megállapodás, amely az 1998. évi önkormányzati választásra történő felkészülést szolgálja, azt deklarálja, hogy a polgári oldal jelöltjei lehetőleg a Fidesz, az MDF, az MKDSZ és az MDNP támogatásával induljanak, s ahol lehetséges, az FKGP is segítse elő a négy párt közös jelöltjének győzelmét. A stratégiai megállapodásról szóló dokumentumban foglaltak szerint az a cél, hogy a józan polgári erők minél hamarabb alakítsák ki a hosszú távú, lehető legszorosabb együttműködést, és ezzel párhuzamosan erősödjék a magyar közéletben a kereszténydemokrácia politikai súlya. Újságírói kérdésre válaszolva Pusztai Erzsébet, a néppárt elnöke kijelentette: egy esetleges Fidesz–MDF pártunióról csak a szövetség megkötése után lehet nyilatkozni. Hozzátette: két hét alatt nem lehet ilyen szövetséget létrehozni. (MTI)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!