hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A sziget és a drog

1998. 08. 15.
A Mentálhigiénés Programiroda tapasztalatai szerint az idén kevesebb kábítószert fogyasztottak a diákszigeten, mint tavaly. Veér András, a programiroda vezetője a kedvező változást annak tudta be, hogy az idén nem volt technosátor a diákszigeten, ennek következtében a diszkódrogokat fogyasztók sem voltak jelen. Ismertetése szerint ez évben a legtöbben a hasis és a marihuana élvezetének hódoltak a résztvevők közül. A fiatalok pontatlan információkkal rendelkeznek az egyes szerek hatásait illetően, ezért nagyon fontos az úgynevezett kortárs segítők munkája. A Pepsi Szigeten szerzett tapasztalatok alapján leszűrhető, hogy az alkohol okozta problémákkal hangsúlyosabban kell foglalkoznia a programirodának a jövőben. A szigeten ugyanis jelentős volt az alkoholfogyasztás. A rendezvény szervezői elmondták: az egyhetes fesztivált naponta átlagosan 35 ezren látogatták. A hetijeggyel belépő 15 ezer látogató csaknem fele külföldről érkezett. Az egészségügyi stáb 380 személyből állt. A fesztivál hét napja alatt összesen 1548 beteget láttak el. (MTI)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!