hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kim Phuc útja a valódi békéig
Erősebb a napalmnál

2018. 06. 21.
„Napalmlányként” vált a vietnami háború szörnyűségeinek jelképévé egy 1972-ben készült, később Pulitzer-díjjal kitüntetett fotó révén. az Azóta megtalált keresztény hitének köszönhetően Kim Phuc ma már a béke követe.

Phan Thi Kim Phuc a városa, Tràng Bàng mellett húzódó 1. számú főúton menekült a napalmbombák keltette tűztől 1972. június 8-án. Hiába rángatta le magáról a ruháit, a pusztító anyag a bőrére tapadt, testének több mint harminc százalékán legalább harmadfokú sérüléseket szenvedett. A fizikai fájdalom az azóta eltelt közel fél évszázad alatt az élete része maradt; nem csoda, hogy sokáig kísértette a kérdés: „Miért pont én?” Ma már tudja a választ. Így kezdődött az a szellemi utazás, ami elvezette ahhoz, aki azt állította magáról, hogy Ő az egyetlen út: Jézus Krisztushoz. Kim Phuc 2017-ben megjelent Fire Road (Tűzút) című könyvében kifejezetten ebből a nézőpontból szerette volna elmesélni történetét.

Az 1. számú főút

Kim Phuc csak kilencéves volt, amikor a híres fotó készült. A támadást megelőző néhány napig a háború távolinak tűnt. Fára mászni, iskola után a legjobb barátnőjével lédús guavát majszolni a kertben, kukoricacsutkákkal esküvőset játszani, vagy elvonulni kedvenc könyvével, A majomkirállyal az egyik fán kialakított olvasókuckójába. Egy kislány szemével ezek voltak a mindennapok főbb eseményei.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!