hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Eltűnt gyerekek nyomában

2016. 05. 07.
Magyarországon évente több mint tízezer gyermek eltűnését jelentik be. Az eltűnések oka igen összetett: a családokból történő szökések általában a szülőkkel való konfliktusokból adódnak. Néha a rossz bizonyítvány következményeitől való félelem is elegendő ahhoz, hogy a gyerek nekivágjon az utcának. Máskor a figyelem, a törődés és a megértés hiánya vált ki ellenérzést, bizonytalanságot bennük. Nem ritka, hogy a családban uralkodó állapotok elől menekülnek, és az interneten hemzsegő pedofil ragadozók is állhatnak a háttérben. Az eltűntek közül többeket emberkereskedők visznek külföldre, prostitúcióra kényszerítik vagy drogfutárként használják őket. Az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány az első olyan alapítvány Magyarországon, amely az eltűnt gyermekek felkutatására, megkeresésére szakosodott, és kiterjedt szakértői gárdával rendelkezik. Az alapítvány elnöke, Sinka Vivien már öt éve azon dolgozik, hogy minél több eltűnt fiatalt találjon meg.

Az alapítvány működése

2011-ben Kampány az eltűnt gyermekekért néven kezdett el Sinka Vivien és édesanyja tevékenykedni eleinte mozgalom­ként, majd látták, hogy egyre több a bejelentett eltűnések száma az országban, a hatékony keresés érdekében létrehozták az Együtt az Eltűnt Gyermeke­kért Alapítványt, amelyet hivatalosan 2013-ban jegyeztek be.

„0-tól 18 éves korig keresünk fiatalokat, illetve az alapítvány eredményessége miatt – mivel nagyon jó a megtalálási rátánk – nemcsak gyerekek, hanem felnőttek keresésére is felkérnek minket. Decemberben például Barcelonából sikerült hazahoznunk egy skizofrén férfit”– magyarázza a 25 éves Vivien.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!