hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Született szülők
Hét gyerek felnevelése után nem várt fordulat

2011. 07. 28.
Egyesek bolondnak titulálták, mások csodálták Ildit és Gyurit. Voltak, akik sajnálkoztak, mások irigykedtek, s volt olyan is, aki örömmel segített nekik, ha csak tehette. Hunkóék ugyanis hét gyermeket neveltek fel, s ebből csak egy volt a saját gyermekük.

A Hunkó házaspárt Tiszakeszin és környékén  mindenki ismeri, több mint tizenöt éven át árgus szemmel figyelte minden lépésüket a falu. Megítélésük saját elmondásuk szerint nagyon vegyes volt.

A közel harminc éve boldog házasságban élő pár egy balatoni ifjúsági táborban ismerkedett meg. Sokáig ide-oda ingáztak az országban, hogy láthassák egymást, végül inkább összeházasodtak. Judit lányuk születése után a boldog család szinte azonnal vállalkozott még egy babára. Az egyik rutin orvosi vizsgálat azonban úgy félresikerült, hogy Ildi elvetélt. A vetélés miatt meg is kellett műteni. A műtét után orvosai kíméletlenül közölték vele, hogy ne számítson újabb terhességre, törődjön bele, hogy meddővé vált. Sokáig Judit nevelése és hivatásuk gyakorlása töltötte ki az életüket, Gyuri elvégezte a szociálpedagógia szakot, ma négy falu egyedüli családgondozója, Ildi a tanítóképző után még egy gyógypedagógusi diplomát is szerzett.

A fordulatot az hozta, hogy Éva, Ildi barátnője állami gondozott gyermeket fogadott az otthonába, és nevelőszülő lett. Ildiék felbuzdulva a példáján felkeresték a helyi GYIVI-t. Hamar lehűtötték őket, nem sok jövőt jósolva nekik. Valamiért mégis nagyon megtetszhettek a helyi intézmény igazgatónőjének, mert augusztusi jelentkezésüket követően novemberben kaptak két kisfiút. Alig telt el egy esztendő, és felajánlották nekik a hivatásos nevelőszülői státuszt, azzal a feltétellel, hogy minimum öt gyermeket vállalnak be, és elvégzik a féléves kötelező tanfolyamot. Örömmel belementek. Meggyőződésük, hogy egy ilyen jellegű képzés minden vér szerinti szülőnek is hasznára válna.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!