hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Leleményes magyar feltalálók ajándéka
Igazi „Szív küldi” üzenetek

2011. 05. 05.
Nem tudom, hogy kinek mi jut eszébe a mesterséges intelligencia hallatán, de talán senki nem vesz zokon némi magyarázatot. Különösen akkor, ha kiderül, hogy egy kedves házaspár egy budapesti panelban nem kis áldozatok árán hasznosítja a mi érdekünkben. Kocsis Attila és felesége, Kocsisné Dr. Szilágyi Gyöngyi egy folyamatosan viselhető mellpántot találtak ki, amely az életfunkcióinkat méri – egy valóságos hordozható háziorvost! A mért adatok: a szív elektromos működése, bőrhőmérséklet, környezeti hőmérséklet, gyorsulás, elfordulás, pozíció (kül- és beltéri), földmágnesesség, térerősség. Akár egy sci-fi filmben: felvesszük a mindentudó övet, és az elvégzi helyettünk a szükséges vizsgálatokat.

Szívesen kézbe vennék egy ilyen telemetriás övet! El tudom képzelni, hogy mennyire parányi és könnyű...

Attila: - Fel vagyunk készülve az ilyen tesztelésre, máris mérhető vagy! Mindössze 80 gramm, de az újabb verzió még ezt is veri a maga 40 grammjával és harmadakkora méretével. Jobban szeretik ezt a sportolók is.

Hány év kutatás áll mögöttetek? Mikor született meg ez az ötlet?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!