hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A jövő uralkodói
Vilmos és Kate nyolc év után döntött

2010. 11. 19.
30 év után újabb nagyszabású királyi esküvőre készülhetnek Londonban. A világ legjobb partijának tartott Vilmos herceg brit trónörökös ugyanis októberben eljegyezte egykori évfolyamtársát, Kate Middletont, akivel már nyolc éve járnak együtt. A jegyesek jövő tavasszal vagy nyáron mondják ki a boldogító igent. A nemesi felmenőkkel nem rendelkező Kate Middletonban sokan Diana utódját látják, de annak ellenére, hogy helyzetükben több párhuzam is fellelhető, lényeges különbség, hogy a 28 éves lány stabil családi háttérrel rendelkezik, ami vőlegénye számára is rendkívül vonzó volt. Vilmos apja, a walesi herceg után második a trónörökösök sorában, de vannak, akik arra számítanak, hogy a 62 éves Károly annak idején átadja majd az uralkodói felelősséget idősebbik fiának, akit az egyik kommentár a „monarchia utolsó reményének" nevezett.

„Nagyon romantikus és személyes volt" - mindössze ennyit árult el Vilmos herceg és újdonsült menyasszonya első közös interjújukon a lánykérés körülményeiről, amelyre Kenyában került sor októberben. Kate Middleton azt a zafírral és gyémántokkal kirakott 18 karátos aranygyűrűt kapta Vilmostól, amelyet Diana viselt eljegyzésekor.

A Clarence House, Vilmos herceg és édesapja, Károly walesi herceg londoni hivatala kedden hozta nyilvánosságra a várva várt hírt, amely Nagy-Britannia és talán világszerte nagy izgalmat és örömöt váltott ki. A hivatal elmondta, hogy a trónöröklés második rendjében álló herceg döntéséről tájékoztatta a királynőt és a közeli családtagokat, valamint a szokásoknak megfelelően Kate édesapjától is megkérte kedvese kezét.

Az esküvőre a jövő év tavaszán vagy nyarán kerül sor, de erről részleteket nem árultak el, csupán annyit, hogy a menyegző után a pár Wales északi részén telepedik le, ahol Vilmos herceg folytatja szolgálatát a királyi légierőnél. A találgatások azonban egyből megkezdődtek, sőt a bukmékereknél már fogadni is lehet a menyasszonyi ruha tervezőjére, színére, a cipő tervezőjére, a fátyol hosszára, a nászút helyszínére (Kenya a favorit, ahol eljegyezték egymást), és az esküvő helyszínére (6:5-höz fizetnek a Westminster apátságra). A vőlegény tanújára Harry herceg a favorit (1:1-hez fizetnek erre a tippre). Az esküvő időpontjának esélyei: 1:8-hoz április, 1:1-hez július, 5:4-hez augusztus (bár ezt azért nem tartják igazán valószínűnek, mert ebben a hónapban a királyi pár Skóciában szokott lenni). Az egyik fogadóiroda egyébként 250 000 fontot veszített a keddi bejelentés miatt, mert korábban 5:1-hez lehetett náluk arra fogadni, hogy novemberben lesz az eljegyzés.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!