hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Aki Puskással holtversenyben a legismertebb magyar
Dinamitöklű példakép

2010. 01. 09.
London 1948, Helsinki 1952, Melbourne 1956, sorozatban háromszor olimpiai bajnok, elsőként a világon. Kétszeres Európa-bajnok. Profi ökölvívóként 29 mérkőzés vívott veretlenül. Profiként is Európa-bajnok. 1989-ben a WBC (World Boxing Council) szervezete tiszteletbeli világbajnoknak nyilvánította, elismerve, hogy ő a világ valaha volt legjobb amatőr és profi középsúlyú ökölvívója.

Több mint hat év telt el azóta, hogy egy szeles októberi csütörtökön a Farkasréti temető ravatalozójánál talpalatnyi hely sem maradt üresen. Tudtuk, hogy nagyon beteg, tudtuk, hogy a kór megteszi azt, amire ember nem volt képes. A villámként mozgó ívesre formálódott lábairól a betegség, előbb utóbb ledönti.

Amikor „Papp Laci" - mert őt így nevezte mindenki - elköltözött az élők közül, tudtuk a magyarságunk pótolhatatlan példaképét, a legismertebb magyar ember egyikét veszítettük el. Mégis, aki ismerte őt, és a világon nagyon-nagyon sokan voltak ilyenek, képtelenek voltunk feldolgozni.

Az őt búcsúztatók legmagasztosabb gondolatai is csak szerény dicséretnek tűntek. Pedig Szegő Andás így vélekedett: „megvolt a képessége, hogy a kisember köznapiságát a világgal folytatott harcában a zsenialitás szintjére emelje, illetve azokat a csillogó képességeit, amelyek őt a szorítók királyává emelték képes volt a hétköznapi létünk szintjére hozni". Latinovits Zoltán szerint a: „magyarság álmainak megtestesítője volt".

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!