hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Babaholokauszt

2017. 03. 23.
Az értelmiségi fülnek sokszor gyanús a Nyugat ostorozása, úgy tűnhet fel, mint az autokratikus rezsimek mentegetésének kommunikációs védjegye. A nagy egymás mellett való elbeszélés, a zárt tömbösödés korszakában kevesen kíváncsiak hosszas mérlegelésre, végigvitt gondolatokra. Sokkal kifizetődőbb a saját táborbeli lojalitást erősítő bélyegosztás az ellenfélnek, az online leszámolás. Ezért előrebocsátom, nem a Nyugat általánosságban történő ostorozása motivál, különösen nem valamilyen rejtett politikai céllal, az úgynevezett Kelet idealizálása érdekében. Hiszen az emberi jogok, a magántulajdon védelme, az individuum kiteljesedésének lehetősége, a szabadságeszmény mind nyugati vívmány.

Jelen írásomban az euro-amerikai civilizációnak egy konkrét, égbekiáltó bűnéről szeretnék szólni, a babaholokausztról.

Itteni világunk, amely értékeit – ha ma már ez nem is tetszik neki – részint a Bibliából eredezteti, tudja, hogy a Szentírás súlyosan elítéli a gyilkosságot, így az emberáldozat minden formáját is. A föníciaiak, más források szerint az ammoniták hamis istenének, Molochnak feláldozott ártatlan gyermekek vére már az ókorban vádiratot festett Kánaán egére.

A hanyatlás időszakában a kultikus gyilkosságokba belekeveredtek a választott nép, a zsidóság tagjai is, élükön uralkodójukkal, például Akház és Manassé királyokkal. Többek között ez az ocsmányság vált negatív történelemformáló erővé, és eredményezte Júda babilóni fogságra vitelét is.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!