Világsztárok gigakoncerteznek, berobbanhat a járvány Afrikában
Válogatott hírek, amiről érdemes tudnia
Világsztárok gigakoncerteznek, berobbanhat a járvány Afrikában

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 18.
A WHO gigantikus otthoni koncertet szervez, az idősotthonokban dráma van, a távoktatást egészen jól viselik a fiatalok. A Hetek napi beszámolójában mindig összegyűjtjük az adott nap legérdékesebb cikkeit, legfontosabb történéseit - amiről mindenkinek érdemes tudnia. 
 
Több mint száz világsztár részvételével nagyszabású otthoni koncertet szervez a WHO, hogy ezzel támogassák a frontvonalban harcoló dolgozókat. A One World: Together At Home showműsorban jelen lesz a Rolling Stones, Billie Eilish és Lady Gaga is többek között. 
Dél-Koreában és másutt is adtak hírt olyan esetekről, hogy valaki kétszer is megfertőződött a koronavírussal. Lehetséges kétszer is elkapni? Mi a magyarázat erre? Erről is írtunk a hetek.hu-n.
A Stanford Egyetem egyik kaliforniai kutatása arra utal, hogy a koronavírus járvány halálozási rátája jóval alacsonyabb lehet, mint amit korábban gondoltak. (Sokkal több ember fertőződött meg, mint gondolták - így az áldozatok aránya is kisebb.)
Oroszországban berobbant a járvány. Egy nap alatt 4785 új fertőzöttet regisztráltak, amivel az összám 36793-ra emelkedett. Az országban az elsődleges gócpont Moszkva, ahol csak tegnap 2649 új megbetegedést rögzítettek.
Afrika lehet az újabb epicentrum a WHO szerint. A földrészen meredeken emelkedik a fertőzések száma, így "számítani kell rá, hogy nagyon gyorsan terjedni fog."
Észak-Koreában is jelen lehet már a vírus, bár ezt hivatalosan kifelé nem erősítik meg. Híradások szerint azonban vannak olyan hatósági előadások az országban, ahol nyíltan beszélnek a megbetegedésekről.
Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a Pesti Srácoknak adott interjújában beszélt arról, hogy szerinte egy kórházvezető sem küldött "halálba" betegeket az ágyak felszabadításával. A furcsa körülmények között menesztett Cserháti Pétert, a OORI volt főigazgatójáról pedig elismerően nyilatkozott. 
Több országban úgy tapasztalják, hogy már túlvannak a járvány tetőpontján. Olaszországban és Németországban már optimisták e tekintetben, Franciaországban is csökken a kórházban kezeltek száma. 
Valóságos dráma van a világ több pontján is az idősotthonokban. A legutóbbi híradások szerint például az Egyesült Államokban legalább 7 ezren haltak meg ilyen intézményekben.
A hetek.hu-ról ajánljuk: 
Több neves egyetem is ingyenessé tette több kurzusát. Ezel közül az MIT egyik kurzusa a boszorkányságról, mágiáról, megszállottságról tanítja a hallgatókat.
Egy generációs szakértő országos kutatásából az derült ki, hogy a diákok nagy részének sikerült alkalmazkodnia a digitális tanóráktól, legjobban a reggeli stressz eltűnésének örülnek. 
Komoly amerikai szakemberek és kutatók vetették fel annak a lehetőségét, hogy a koronavírus hasonlóan a pestishez, egy jó időre megváltoztathatja az üdvözlési szokásainkat. Eltűnhet például a kézfogás a repertoárból? 
 
(A nyitókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)
 
--- 
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az akutális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan nyomtatott, vagy digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!