Válasz Puzsér Róbert blaszfémia-vádjára
Istenkáromlás-e a Hit Gyülekezete egyszázalékos plakátkampánya?
Válasz Puzsér Róbert blaszfémia-vádjára

Hit Gyülekezete

2020. 04. 14.
Tisztelt Puzsér úr!
(Elnézést az újfent blaszfémiáért az "úr" kifejezéssel.)
 
Ön is ugyanabba a hibába esik, mint az önjelölt teológusok többsége, megpróbálja a saját "térfelükön" megszégyeníteni az alanyait, aztán végül önmaga szégyenül meg. A plakátnak bizonyos szempontból semmi köze a jelenlegi járványhoz, üzenete teljesen örök - görbe tükör az emberiség számára, amely csak és kizárólag a bajban fordul Istenhez segítségért, amúgy hanyagolja az odafelvalókat.
 
Lehet, hogy frusztrál egyeseket, hogy zajlik az egyszázalékos kampány - de ez minden tavasszal így van, és ennek az égvilágon semmi köze a tarháláshoz, mert az emberek nem plusz pénzt adnak a nehéz időkben valaki másnak (amivel szintúgy semmi gond nem lenne), hanem az állami kasszába befolyó adójuk egy részéről maguk dönthetnek. Zsebre nem rakhatják, max eldönthetik, kit támogassanak. A Hit Gyülekezete pedig éppen jó célpont ebből a szempontból, mert egyrészt reménységet és hitet ad ezekben a nehéz időkben, másrészt hívők sora vesz részt önkéntes munkásként és szakemberként a járvány elleni küzdelemben, karitatív szervezetük pedig konkrétan napi 24 órában segít a most bajbajutottakon. Az jár el inkább felelőtlenül , aki most ezzel a kis lehetőséggel sem él, pedig megtehetné 1-2 perc alatt, hogy valamelyik egyházat és civil szervezetet így támogat ebben az erőfeszítésben.
 
Ami pedig a teológiát illeti, a fenti szövegnek a hétköznapi emberek meggondolatlan érzelmi kitörésekor van inkább parancsolatba ütköző jellege (s ez nem blaszfémia - mert az mást jelent), a plakát üzenete éppen erre az ellentmondásra hívja fel találóan a figyelmet. Amit pedig a Szentháromsággal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy nincs tisztában az a Szentlélek valódi természetével, aki szerint az úristen, vagy isten kifejezés nem vonatkoztatható rá. Isten egylényegűségének és több személyűségének alapvető tézise, hogy minden tagja isteni természettel bír. Tehát a Szentlélek is isten, lehet hozzá imádkozni, tisztelni, kapcsolatba kerülni.
 
Ez utóbbival kapcsolatban meg végképp mulattató, hogy most éppen a Szentlélek "védelmére" kelnek azok, akik korábban a blaszfémiát végképp kimerítő módon ócsárolják a Hit Gyülekezetét éppen a Szentlélek különféle megnyilvánulási formái miatt.
 
Ha Puzsér """urat""" tényleg érdekli a Szentlélek természete, a blaszfémia mibenléte, és hogyhogynem mondjuk a Hit Gyülekezete, készséggel állnak a rendelkezésére.
 
 
 
Puzsér Róbert eredeti posztját itt olvashatja el.
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Fizessen elő most a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra! Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 
 
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!