Tömeges tesztelések jöhetnek Magyarországon? - ez történt vasárnap
Válogatott hírek, amiről érdemes tudnia
Tömeges tesztelések jöhetnek Magyarországon? - ez történt vasárnap

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 04. 26.
Közzétett szokatlan minisztériumi tájékoztató, várható enyhítések, és a szó szerint "átvágott" RTL Klub. A Hetek napi beszámolójában mindig összegyűjtjük az adott nap legérdekesebb cikkeit, legfontosabb történéseit - amiről mindenkinek érdemes tudnia.
 
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium online konferenciáján elhangzottak szerint kiterjedt kontaktkutatásra és tömeges tesztelésre van szükség.
Amerikai kutatók arra jutottak, hogy statisztikailag tulajdonképpen nincs összefüggés a BCG-oltás védelme és a vírus terjedése, illetve annak halálozási mutatói között.
Úgy tűnik, tartogat még keserű meglepetéseket a vírus. A Washington Post arról ír, hogy fiatal tünetmentes fertőzötteknél több esetben jelentkezik a halálos sztrók, anélkül, hogy bármilyen más betegségük lett volna.
Az Operatív Törzs tájékoztatójából többek között az is kiderült, hogy ha minden jól megy május 3-tól enyhítenek az intézkedéseken.
A RTL Klub egy időre elsötétült, miután a tájékoztatás alapján, egy "kigyulladt kisteherautóból fölcsapó lángok megrongálták a kábeleket."
Nálunk a legolcsóbb a benzin az egész Európai Unióban. A gázolajárban harmadikok vagyunk.
Érdekes: Kubában ragadt volna 25 holland diák, de inkább hazavitorláztak az óceánon át. 
A hetek.hu-ról ajánljuk: 
Egy új bibliafordításból nemes egyszerűséggel kitörölték Izraelt. A dán alkotók egészen furcsa indokkal magyarázták a Szentírás meghamisítását. 
 
(A nyitókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!