Tízgyermekes magyar családról cikkezik a Reuters
"Ha Isten is úgy akarja, vállalnánk még egy-két gyereket"
Tízgyermekes magyar családról cikkezik a Reuters

Forrás: Facebook/JoobFamily

2020. 04. 28.
A világ vezető hírügynöksége is feldolgozta Joób Márton családjának a történetét, akik összesen 10 gyermeket nevelnek, most várják a tizenegyediket. A Reuters hírét közöljük. 

Amikor a magyar ex-világbajnok kenus Joób Márton és menyasszonya, Dóra összeházasodtak, hat gyermeket terveztek. 

Most 10-nél tartanak, a tizenegyedik pedig úton van - így, hogy az iskolák zárva vannak, az ország pedig karanténban, a róluk való gondoskodás teljes munkaidőt igényel néha váratlan következményekkel. 

"Azt gondoljuk, hogy most éppen minden rendben van és a hűtő is tele, ám eltelik 2-3 nap és az ajtót kinyitva látjuk, hogy teljesen kiürült" - meséli a 37 éves Márton. 

Összesen két nagy hűtőre és egy nagy fagyasztóra van szükségük, a család szállítását Szeged körül egy 17 személyes kisbusszal oldják meg. 

 

A legnagyob kihívást az iskoláztatás jelenti. Hatan a gyerekeik közül - a legidősebb 15 éves, a legkisebb pedig 14 hónapos - már iskoláskorúak, és már hetek óta otthon tanulnak. A feladataikat precízen kell koordinálni és végrehajtani éppen időre. 

A lezárások megtanították a gyermekeket, hogy önállóbbak legyenek és jóval együttműködőbbek és készségesebbek a ház körüli teendőkben, kisebb csoportokban játszanak és el is pakolják a játékokat. Egyúttal abban is segített ez az időszak, hogy a család közelebb kerüljön egymáshoz és megerősítse a keresztény hitét, értékeit. 

"A vírus sok mindent megváltoztatott... egy kicsit lelassultunk" - mondta Márton, aki 2003 és 2007 között háromszor nyert kenu-világbajnokságot.

Miközben a járvány egy aggasztó időszak, "látni a gyermekeinket magunk körül nagy reményt ad... és ha Isten is úgy akarja... szeretnénk még egy, vagy két gyereket."

(Reuters)

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!