Szombattól kijárási korlátozás lép életbe
Szombattól kijárási korlátozás lép életbe

Fotó: Shutterstock

/ ONLINE
2020. 03. 27.
Ma reggel a Kossuth Rádió reggeli műsorában jelentette be Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, hogy március 28-tól április 11-ig kijárási korlátozást vezetnek be az ország egész területére.

Ennek értelmében:

  • szombattól kezdve a lakóhelyet csak munkavégzés ellátása, és alapvető szükségleti cikkek beszerzése céljából lehet elhagyni.
  • a 65 év feletti személyek csak 9 és 12 óra között mehetnek az élelmiszerüzletekbe, gyógyszertárakba, és piacokra. Fontos, hogy ebben az időintervallumban mások ezeket a helyeket nem látogathatják.
  • Szabadba ki lehet menni, de a másfél méteres távolságot minden esetben tartani kell.
  • Az élelmiszerboltok, patikák, drogériák és piacok a továbbiakban is látogathatóak lesznek.

Amennyiben a Magyar Közlönyben is megjelent rendeletben foglalt szabályozásokat valaki megszegi, 5 és 500 ezer forintig terjedő bírságra számíthat. A miniszterelnök továbbá hangsúlyozta, hogy ez még nem tilalom, így a céljuk sem az, hogy mindenáron "dresszírozzák" az embereket. A szabályok betartását viszont mindenkitől elvárják.

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Fizessen elő most a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra! Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!