Szijjártó: egymást könyökölik az ügynökök Kínában, hogy ki vegye le a gyártósorról elsőnek a lélegeztetőgépet
Szijjártó: egymást könyökölik az ügynökök Kínában, hogy ki vegye le a gyártósorról elsőnek a lélegeztetőgépet

2020. 04. 03.
A magyar külügyminiszter a Spirit FM vendége volt a Harcosok Klubja című műsorban, ahol több kérdést is kapott arra vonatkozóan hogy milyen most a kapcsolat a magyar kormány és Brüsszel között, illetve, hogy mennyire fontossá vált a Kínával és Oroszországgal való viszony. 
 
Szijjártó Péter igyekezett konkrét példákkal alátámasztani több tagállam álságos politikáját.
 
Első ilyen példának hozta Pernille Weiss dán konzervatív néppárti politikust, aki, elsőként kritizálta a magyar koronavírus törvényt, és indítványozta a Fidesz kizárását az Európai Néppártból. A gyors és hirtelen bejelentés után csak pár nappal később hívta fel Szijjártót, akitől csak akkor kérdezte meg, hogy miért volt fontos ez az intézkedés. Nem érti, miért nem hívta fel egyből telefonon. 
 
Szijjártó szerint több nyugati politikus is három fő vonalon támadja a kormányt: miszerint a kormány kiiktatta a parlamentet, ennek ellenére a héten már 16 törvényjavaslatot nyújtottak be, kritikával illetik a végnélküliséget, de azt senki se tudja megmondani még a mai napig se, mikor lesz a járványnak vége. Sokan kritizálják a rendeleti kormányzást is, de erre meg azt tudja mondani, hogy nem tudják, hogy az csak a vírus elleni védekezésről szól.
 
 
 
Sokan az aggodalmukat fejezik ki, holott itt leginkább az emberi életekért kéne küzdeni. Vannak olyan külügyminiszterek, akik, noha osztják a véleményét, de nem merik azt támogatni arra hivatkozva, hogy koalícióban vannak, vagy például a média nyomást helyez rájuk. 
 
Ilyen ellentmondásos példának hozta fel a repatriálással kapcsolatos uniós támogatást is, amit március 31. én jelentettek be, holott ekkora már majdnem minden nemzet állampolgárai hazajutottak.
 
Szijjártó kijelentette, hogy eljött annak az ideje amikor elválni látszik, hogy most erős szuverén nemzetekre vagy Európai Egyesült Államokra van-e szükség. Különösen, amikor azt látja, hogy az európai nemzetek ügynökei egymást könyökölik és tapossák a gyártósor végénél arra várva mikor készül el a legújabb lélegeztető gép és ki tudja elkapni. 
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Fizessen elő most a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra! Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon.
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!