Segít a kacsa!
Segít a kacsa!

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 05. 11.
A társadalom több szegmensét is kemény próbák elé állítja a koronavírus-járvány. A kabinet tájékoztatása szerint közel napi négyezer embert bocsájtanak el munkahelyéről, így egyre több ember kerül napról-napra kiszolgáltatottabb körülmények közé. Sok munkaadó fájó szívvel bocsátja el olykor hűséges, megbízható alkalmazottait a megrendelések drasztikus visszaesése miatt. 
 
Szerencsére vannak olyan példák, akik ezek ellenére kitartanak munkavállalóik mellett és ha kell, a megtartásuk érdekében áldozatokat is hoznak, ilyen példa a Wonderduck-POP cégcsoport is.
 
A budapesti vállalat a vészhelyzet kihirdetése után úgy döntött, nemcsak az embereit tartja meg, hanem a  járvány elleni küzdelemhez is hozzájárul. A kezdeményezésük a bolti alkalmazottak és a vásárlók megvédésére irányul. Így több független kisbolt számára ajánlottak fel a kasszánál felszerelhető leheletfogó pajzsot. A lehelet fogó pajzson túl, a szabályos távolság betartására felszólító matricákat is osztanak. 
 
A cég vezérigazgatója, Soós Zoltán a Heteknek elmondta, hogy közel 1800 üzletnek sikerült kisebb vagy nagyobb módon segíteni. A cégvezető hozzátette:
 
„A kezdeményezésünk mögé már két nagy cég is beállt, de reméljük, hogy ez csak a kezdet. Reméljük továbbá, hogy ezzel a programmal sok más kis vállalkozót is meg tudunk menteni egy esetleges bezárástól, vagy akár megbetegedésektől, így az ott árult termékek gyártói is fent tudják tartani a kínálatukat. Arra kérjük ezért partnereinket, a kisboltok beszállítóit, illetve az érintett cégeket, hogy csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz és közösen védjük meg ezeket az üzleteket. Mindössze 300 ezer forintból akár 10 boltban lehet biztosítani, hogy leheletfogó pajzs védje az eladókat, illetve a vásárlókat.”
 
A kezdeményezés részleteiről a segitakacsa.hu oldalon olvashat.
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!