Robotkutyák őrzik a rendet Szingapúrban
Robotkutyák őrzik a rendet Szingapúrban

Forrás: Youtube/CNA

2020. 05. 17.
A Boston Dynamics által kifejlesztett kutyákat vetettek be a szingapúri parkok ellenőrzésére "járőrként", annak érdekében, hogy a parklátogatók között a megfelelő távolságtartás be legyen tartva.

A szingapúri Bishan-An Mo Kio parkban is egy ilyen robot kutya teljesít szolgálatot. A négylábú Spot nevet viselő robot folyamatosan járja a parkot és egy hangszórón keresztül rögzített üzeneteket szajkóz angolul:

„Tartsuk egészségesen Szingapúrt.” vagy, hogy: „A saját és környezete biztonságának érdekében kérjük, tartsanak egy méteres távolságot egymástól. Köszönöm.”

A robot kamerákkal van felszerelve, így ezen keresztül számon tudják tartani a látogatók számát. A tisztviselők kiemelték, hogy a kamerákkal nem a személyes adatgyűjtés, sem a parklátogatók nyomonkövetése nem céljuk.

A Spot-hoz hasonló robot kutyák először kéthetes próbaidőszakon vesznek részt, mielőtt a szingapúri rendőrség eldönti, hogy igényt tart-e rájuk. Ha sikeres a próbaidőszak, akkor további kutyákat is bevetnek majd a többi park területén. A fent említett park bejáratainál jelenleg 30 drón figyeli amúgy a látogatok számát.

 

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook oldalunkon megteheti:

--- 

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!