Rendkívüli: Kim Dzsongun "agyhalál közeli állapotban" van
Egy kínai forrás szerint az észak-koreai diktátor "vegetatív állapotban" fekszik a kórházban
Rendkívüli: Kim Dzsongun "agyhalál közeli állapotban" van

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 04. 25.
"Az észak-koreai vezető április elején egy vidéki látogatáson a mellkasához kapott és összeesett. Azonnal megműtötték, de a beavatkozás nem volt sikeres, és Kim azóta agyhalálhoz közeli kómában fekszik kórházban" - állítja egy japán hetilap. A Shukan Gendai magazinnak egy kínai orvos nyilatkozott, aki tagja volt annak a küldöttségnek, amely Kim kezelésére Észak-Koreába utazott.
 
Amennyiben helytálló a japán lap értesülése, ez az eddigi legpontosabb beszámoló arról, hogy miért nem jelent meg a nyilvánosság előtt április 11-e óta az észak-koreai vezető. A kínai orvos azt mondta, hogy közvetlenül Kim rosszulléte után kaptak értesítést arról, hogy sürgősen utazniuk kell. 
 
A Hetek korábbi számában részletes portrécikket írtunk Kim Dzsongun eddigi pályájáról: a lelkész felmenőktől, a svájci inkognitóban töltött éveken át, a koreai nőügyekig és kegyetlenkedésekig. Olvasd el a teljes cikket itt!
 
A dél-koreai Daily NK hírportál számolt be először arról, hogy április 12-én szívműtétet hajtottak végre Kimen, aki súlyos állapotba került a beavatkozás után. Szöuli kormánytisztviselők ugyanakkor cáfolták azt, hogy Kim súlyos egészségi állapotban lenne, arra hivatkozva, hogy a hírszerzés észlelt semmilyen rendkívüli aktivitást az északi szomszédjuknál.
 
A 37 éves Kim Dzsong-Un a dinasztia harmadik tagja, aki szívproblémákkal küzd, emellett erős dohányos és komoly túlsúllyal is küzd. 
 
(Reuters/Jerusalem Post)
 
(A nyitókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!