Rácáfolt a halálhírekre?
Úgy tűnk, előkerült Kim Dzsongun
Rácáfolt a halálhírekre?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 05. 02.
A nemzetközi sajtó napokig különböző forrásokr hivatkozva arról írt, hogy az észak-koreai vezető már a halálán van. Később olyan információk derültek ki, hogy csak a letagadott koronavírus-járvány pusztítása elől menekült el a nyilvánosság elől. Most ismét nyilvánosan mutatkozott egy gyárlátogatáson - adta hírül a BBC. 
 
Az észak-koreai állami hírügynökségre hivatkozva a BBC arról ír, hogy 20 nap találgatás után Kim Dzsongun ismét előkerült. A diktátor egy gyárat avatott fel a beszámolók szerint, a munkások pedig üdvrivalgásban törtek ki. Április 12-e óta most mutatta meg magát először a koreai vezető. 
 
A híradást ugyanakkor független forrás nem tudta megerősíteni. Az állami média olyan felvételeket mutatott, amiben a diktátor egy szalagot vág át egy gyár külterületén. 
 
A Hetek aktuális lapszámában részletesen, exkluzív megszólalókkal jártunk utána, vajon mi lenne Észak-Koreában, ha Kim Dzsongun valóban elhunyna, milyen a rezsimben a koronavírus-járvány pusztítása és mennyire enyhült a helyi keresztények helyzete. 
 
A hírügynökség tájékoztatása szerint a Kim vezető beosztású észak-koreai hivatalnokokkal és a húgával együtt tette a látogatást, amely során kifejtette, hogy mennyire elégedett a gyár termelésével és dicsérte az ország vegyiparának és élelmiszeriparának fejlődését. 
 
Az egészségével kapcsolatos spekulációk amiatt kezdődtek el, hogy Kim nem vett részt az államalapító nagyapjának az április 15-ei születési évfordulóján. Eddig ezt az eseményt sosem hagyta ki. Később a betegségéről hírek keringtek az észak-koreai disszidensek által működtetett portálon, majd sorra jelentkeztek források, amelyek megerősítették a feltételezést, mely szerint Kim nincs jó bőrben.
 
A legrészletesebb híradás, amiről a Hetek is beszámolt, arról szólt, hogy a diktátor egy szívműtéten esett át, ami nem sikerült jól. 
 
Ugyanakkor a dél-koreai és kínai hírszerzés már akkor cáfolta az értesüléseket, mely szerint nincs tudomásuk arról, hogy bármi változott volna Észak-Korea vezetésében. Nem láttak ugyanis semmilyen szokatlan mozgást, fejleményt az elzárt rezsim területén.
 
(BBC)
 
(A nyitókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!