Pokemonvadászat miatt szegte meg a család a kijárási tilalmat Nagy-Britanniában
Pokemonvadászat miatt szegte meg a család a kijárási tilalmat Nagy-Britanniában

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 09.
Egy férfi több száz kilométert vezetett azért, hogy kenyeret vegyen – mivel a kiszemelt helyen egy fonttal olcsóbb volt a pékáru. Az autós így nemcsak gyorshajtásért kapott bírságot a rendőrségtől, hanem a kijárási korlátozás megszegéséért is. Nem övé az egyetlen bizarr eset a szigetországban.

Nagy-Britanniában március végétől komoly szigorításokat vezetett be Boris Johnson miniszterelnök: kimozdulni csak gyógyszerért, élelemért, halaszthatatlan munka miatt lehet, illetve napi egyszer mozgás céljából, kizárólag egy háztartásban élő családtagokkal, vagy egyedül.

A szabályok betartása nyilván kényelmetlen, és számos szituációban kell a hatóságoknak közbelépni, csoportosulásokat felszámolni, az embereket hazaküldeni, vagy akár bírságot kiróni azokra, akik úgy gondolták, rájuk nem vonatkoznak a kiszabott rendeletek.

Az angliai Bedworth település rendőrei igen meghökkentő esettel találkoztak április 7-én járőrözés közben.

Egy négytagú családot egy parkban értek utol a rend őrei, majd miután tudakozódtak tőlük, mi járatban errefelé a lezárások idején, azt a határozott választ kapták: jó indokuk van rá, hiszen éppen Pokémon vadászatot tartanak a telefonos applikáció segítségével.

Az esetre a kerületi rendőrség is reagált a facebook oldalán: „Ezidáig a leghihetetlenebb kifogással találkoztak kollégáink járőrözés közben Bedworthben: egy kétgyeremekes család Pokémon vadászat céljából hajtott a Bedworth parkba. Kérjük, maradjanak otthon, maradjanak biztonságban.”

A brit rendőrség egyébként olyan kifogásokat hallott az elmúlt időszakban utcai járókelőktől és igazoltatott autósoktól kijárási tilalom idején, mint: „unatkoztam”, „haverjaimhoz viszek át egy PlayStation-t”, „felvettem autóval egy barátomat, hogy meglátogassuk a közös ismerőseinket.”

Forrás: www.coventrytelegraph.netwww.lincolnshirelive.co.uk; Twitter @LeicsPoliceRPU

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!