Összeesküvés-elméletekben hisz Djokovics?
Nem oltatná be magát a vírus ellen a világelső teniszező
Összeesküvés-elméletekben hisz Djokovics?

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 04. 23.
A világelső teniszező, aki a legutóbbi Grand Slam tornát is megnyerte Ausztráliában, a napokban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy kijelentette, nem lenne hajlandó beadatni magának a koronavírus elleni oltást, ha az ATP a szereplést ettől tenné függővé.

 

Novak Djokovics elmondta, hogy ugyan nem zárja ki teljesen a védőoltást, de személy szerint ha lenne választása, ő nem oltatná be magát, és szeretné, ha ez a döntés az ő kezében lenne és nem lenne ráerőszakolva.

 

„Nem szeretném, ha csak védőoltás megléte esetén lehetne utazni. Ha mégis kötelezővé teszik, akkor döntenem kell! Megvan a saját gondolatom az ügyről, lehet, hogy ez idővel változni fog, ki tudja?”

 

„Ha tegyük fel, júliusban vagy augusztusban újraindítanák a szezont, valószínűleg az lenne az előfeltétele, hogy mindenki be legyen oltva, hisz most még mindenki karanténban van vakcina nélkül.” - morfondírozott a teniszező egy élő Facebook beszélgetésben, amit más vezető szerb sportolókkal folytatott.

 

A szerb tenisz-sztár ezen kijelentései nagy port kavartak. A szerb kormány járványügyi szakértője, Predrag Kon is elítélte a szkeptikus megjegyzést a sztársportolótól. „Mint Djokovics egyik legnagyobb rajongója, örülnék, ha lenne lehetőségem szembesíteni a népegészségügy fontosságáról, de úgy gondolom, ez már késő, hiszen már tévképzeteket hozott létre” - fogalmazott a szakember.

 

Nem csak Novak közölt megkérdőjelezhető tartalmakat a közösségi médiában, felesége Jelena egy később tiltott videót osztott meg a felületén az oltásokkal kapcsolatban. A felvételen egy amerikai orvos, dr. Thoms Cowan beszélt arról, hogy az 5G technológia a felelős a koronavírus járványért. Ezt az elméletet semmilyen tudományos kutatás, vagy bizonyíték nem támasztja alá.

 

(Independent)

 

(A nyitókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)

 

---

 

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!