Oláh Gergő: Most már bárkiből lehet sztár "trash" zenével
Az értékes zene viszont időtálló
Oláh Gergő: Most már bárkiből lehet sztár "trash" zenével

2020. 04. 20.
A népszerű hazai énekes a Hetek Instagram oldalán adott élő interaktív interjújában beszélt arról, hogyan viselik családjával a karantént, mikor porszívózott utoljára, milyen körülmények közül tört ki a teljes nélkülözésből és hogy kivel terveznek egy közös dallal hamarosan előállni.
 
Vannak súrlódások, de mindig kinevetik magukat
 
Arra a kérdésünkre, hogyan tudják túlvészelni a karantén adta párkapcsolati kihívásokat, az énekes nagyon őszintén válaszolt. Elmondta, hogy többször is surlódások alakultak ki közte és a felesége között apróságok miatt, de szerencsére együtt belátják a hibáikat, erre a legjobb megoldásnak azt találták, hogy kinevetik magukat. Oláh Gergő az interjúban elismerte: most belelátott abba, hogy a feleségek, háziasszonyok mennyi terhet viselnek otthon, ezért igyekszik kivenni a részét a házimunkából, meg is jegyezte viccesen, hogy hosszúidő után újra porszívózott és beismerte, hogy nagyon fárasztó az egész házat így kitakarítani.
 
A legnagyobb feladatnak a karantén alatt a gyerekekkel való foglalkozást tartja, igyekszik változatos programokat kitalálni. Az otthontanulással kapcsolatban kiderült számára, hogy ő nem a legjobb „tanárbácsi” és hogy nem is lesz az.
 
Hazatérés Salgótarjánba
 
Elmesélte, hogy az X-Faktor győzelem után elmenekült Salgótarjánból és úgy volt vele, hogy soha nem szeretne oda visszatérni, hiszen a szegénységet és nélkülözést ehhez a régióhoz kötötte. Aztán az elmúlt három évben elkezdtek házat keresni Budapesten a feleségével, de "nem nagyon akart összejönni a projekt". Egyik nap el is mesélte ezt egyik barátjának, aki megkérdezte, hogy miért nem költöznek vissza Salgótarjánba, ezt az ötletet ő csípőből elütötte, de aztán este azon kapta magát, hogy Salgótarjánba néz házakat. Végül két hónap alatt meg is lett a házuk. Az, hogy ez ilyen jól alakult, azt Isten akaratának tartja.
 
Hogyan tört ki a nélkülözésből
 
Gergőtől megkérdeztük azt is, hogyan tudott kijönni a legmélyebb pontjáról. Frappánsan azt válaszolta, hogy minden korszaknak van vége. Házasságába se az anyagi javakat tették előtérbe, nem az egzisztenciától tették függővé a gyerekvállalást sem. A nehezebb idők akkor jöttek amikor kétgyermekes apa volt, mert voltak olyan napjaik, amikor még kenyérre se volt pénzük, de ezek mindig megoldódtak. Volt, amikor váratlan munkalehetőséggel, volt, hogy két zsák élelmiszerrel kopogtattak be az ajtójukon a legnehezebb időszakokban. Mindig megpróbálták "megcselekedni az Igét", és megharcolták ezeket az időszakokat. 
 
 
Berántotta a hirtelen jött siker
 
Amikor megnyerte 2012-ban a tehetségkutatót, akkor a saját elmondása szerint még nagyon buta volt, csak énekelni és szerepelni tudott. A média világa berántotta, az első évében ez a siker elvitte magával, aminek az lett a vége, hogy mély depresszióba került, amiből szerencsére fel tudott állni. Onnantól kezdett el beletanulni és belelátni ebbe a világba. Egyedül nem lett volna képes a földön maradni, úgy érzi, Isten nélkül nem sikerült volna megmaradnia a családja mellett.
 
Azt, hogy híresség lett, mindig pozitív teherként éli meg, mindig örömmel fotózkodik a rajongóival, bár a feleségének nehezebb volt az elején, de most már ő is jól tudja ezt kezelni. A negatív teher neki a zeneipar háttere, amibe belátást nyert. Szerinte ismerni kell a rosszat és így könnyebb dönteni a dolgokról, voltak megkeresései is, amiket a keresztény hite miatt elutasított, ilyen volt például Heródes szerepe a Jézus Krisztus Szupersztárban, vagy például több TV-műsor is. Az emberek egymást tapossák a zeneiparban, hogy feljebb és feljebb kerüljenek, ezért ő az elmúlt két évben igyekszik magát teljesen kizárni ebből a világból, ahogy mondta: “nem evilág szerint szeretne élni”. Kérdésünkre, hogy lehet igazán kitűnni egy ennyire túltelített piacon, azt felelte, hogy már nagyon könnyű kitűnni az úgynevezett "trash" zenével is, de nehéz bent maradni, mert a tartós sikerhez valódi értéket kell teremteni. Ahhoz viszont ma már nem kell tehetségkutató, hogy az embert felfedezzék. 
 
Mit hallgat Oláh Gergő a karantén alatt?
 
Nagyon szeret gospelt hallgatni, magyar előadók közül szakmailag Caramel a kedvence, ezzel kapcsolatban el is árult egy titkot: tervben van egy közös dal is. 
 
Oláh Geri számára egy csoda a zene, nagyon befolyásolni tudja az embereket, ezért fontosnak tartja azt, hogy pozitív tartalmú zenéket hallgasson.
 
(A nyitókép forrása: Facebook/Oláh Gergő Hivatalos Oldala)
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az akutális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan nyomtatott, vagy digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!