Novák Katalin: Járvány idején is érvényben maradnak a családvédelmi intézkedések
Novák Katalin: Járvány idején is érvényben maradnak a családvédelmi intézkedések

2020. 04. 08.
Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár több pontban is kitért a családvédelmi politika akciótervét érintő, vagy éppen nem érintő járvánnyal kapcsolatos intézkedésekre.

 

Mint ismertette, a kormány igyekszik fenntartani a jelenlegi demográfiai növekedést, ezért a családvédelmi akcióterv egyik vívmányát, egyik intézményét sem veszélyezteti a jelenlegi járványhelyzet miatti költségvetési átalakítás. Így a babaváró hitel, a családi otthonteremtési kedvezmény és a nagycsaládos autóvásárlási kedvezmény is érvényben marad.

 

A kialakult helyzetre vonatkozóan a családi kedvezmények egyszerűbbé tételén viszont dolgozik a kormány.

 

Novák Katalin fontosnak tartotta kiemelni a kormány eddigi családot érintő járványkezelési intézkedéseit is. Megemlítette a hitel és jelzálog moratórium bevezetését, a GYET, GYES és GYED lejárása esetén azok további folyósítását a vészhelyzet végéig, illetve a felsőoktatásbeli hallgatók kamatmentes hitelét is ide vette.

 

---

 

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Fizessen elő most a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra! Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!