Nincs bizonyítva, hogy nem lehet újrafertőződni - ez történt szombaton
A WHO fokozott óvatosságra int
Nincs bizonyítva, hogy nem lehet újrafertőződni - ez történt szombaton

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 04. 25.
Kim Dzsongun a halálán lehet, Magyarországon egyelőre biztatóak a járványügyi adatok,  a szakértők viszont rendkívüli óvatosságra intenek. A Hetek napi beszámolójában mindig összegyűjtjük az adott nap legérdekesebb cikkeit, legfontosabb történéseit - amiről mindenkinek érdemes tudnia. 
 
Kim Dzsongun japán és kínai források szerint "agyhalál közeli állapotban" van. Szívproblémák miatt műtötték, de állítólag rosszul sikerült a beavatkozás. 
Tovább eszkalálódott Szabó Tímea parlamenti felszólalásának az ügye. Szijjártó Péter a Facebookon ítélte el, hogy a román nagykövet védelmébe vette az ellenzéki képviselőt. 
Ismét kiállt Izrael földhöz való joga mellett Magyarország, amikor az Európai Unió már sokadjára próbált meg kiadni a zsidó államot elítélő határozatot. Ezúttal a bibliai földterületekről szólt a vita. 
Csökkent az aktív fertőzöttek száma Magyarországon. A sajnálatos módon elhunytak és a szerencsésen felgyógyultak száma ugyanis meghaladja az újonnan regisztrált fertőzöttekét. 
Újraindítja több Londonból induló járatát a Wizz Air. Bécsből is szállhatnak fel gépek.
Érdekes: Interjút adott az Indexnek az a Nobel-díjas írónő, akinek a könyve alapján megszületett a Csernobili filmsorozat. 
A Spiegelnek adott interjújában Hong Kong vezető járványkutatója figyelmeztet: katasztrófához vezethet az elhamarkodott európai újranyitás.
Nem lesz kötelező maszkban írni az érettségit - tájékoztatott a Klebersberg Központ elnöke.
A WHO arról adott ki közleményt, hogy nincs bizonyíték arra, hogy ne lehetne újrafertőződni az új típusú koronavírussal. 
 
(A nyitókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!