Netanjahu cáfolta, hogy mikrochippel látná el az izraeli gyerekeket
A szenzoros karkötő önkéntesen viselhető „játék” lenne csupán
Netanjahu cáfolta, hogy mikrochippel látná el az izraeli gyerekeket

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 06. 05.
Az izraeli miniszterelnök a közelmúltban cáfolta azt az interneten keringő „városi legendát” hogy chippeket tervezne gyermekekbe ültetni a koronavírus hatékony követése érdekében.

“Az összeesküvés-elméletek néha elérik a téveszmék szintjét. Én abszolút nem így emlékszem a dologra. Egy gyerekjátékról beszéltünk, önkéntesen viselhető karkötőről, amiről mindenki eldöntheti, hogy felveszi, vagy nem veszi fel a könnyebb távolságtartás érdekében,”

- jelentette ki Netanjahu, hozzátéve, még ki sem fejlesztették az eszközt, sőt az sem biztos, hogy kifejlesztik.

„Választható lesz, nem helyezünk szenzort erőszakkal senkire, szóval mindenki megnyugodhat”

- tette hozzá a miniszterelnök.

Félreérthető kijelentését, mellyel kapcsolatban most magyarázkodni készült egy május 4-ei konferencián tette, amikor utalt arra, hogy szenzorokkal szerelnék fel az izraeli gyermekeket a koronavírus-követés kontextusában, melyről a Hetek is beszámolt korábban.

A mikrochip-beültetés kiemelt koronavírus összeesküvés-elméletté nőtte ki magát, Bill Gates-szel, mint központi figurával, aki többek szerint a vírust használná ki arra, hogy digitális nyomkövetőt ültessen mindenkibe.

(World Israel News)

 

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!