Nemzeti válságkormány alakulhat Izraelben a koronavírus-járvány miatt
Nemzeti válságkormány alakulhat Izraelben a koronavírus-járvány miatt

(Fotó: AP)

2020. 03. 13.
Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök drámai hangú televíziós beszédben figyelmeztette az ország lakosságát, hogy a járvány Izrael történetének legnagyobb kihívása lehet.

Mint mondta, "olyan világesemény zajlik, amire eddig nem volt példa a modern állam megalakulása óta." A helyzet a miniszterelnök szerint még 1967-esnél, a hatnapos háború okozta helyzetnél is súlyosabb, világszerte pedig több tízmillió áldozata lehet a járványnak. 

Netanjahu azt javasolta, hogy a vészhelyzet miatt tegyék félre a politikai vitákat, és alakítsanak nemzeti egységkormányt. Ezt a javaslatot Benny Gantz is elfogadta és már meg is kezdődtek az erre vonatkozó tárgyalások, amelybe Reuven Rivlin izraeli államelnök is bekapcsolódott közvetítőként.

Az izraeli helyzetről, a politikai és az egészségügyi válságról a Hetek ma megjelenő számában olvashatnak interjút az egyik legnevesebb izraeli publicistával, Caroline Glick-kel:

http://www.hetek.hu/interju/202003/valsagok_sorozata_zajlik_izraelben

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!