Minden határt lezárnak - rendkívüli bejelentés a parlamentből
Betiltják a rendezvényeket, a 70 fölöttieket otthonmaradásra kérik
Minden határt lezárnak - rendkívüli bejelentés a parlamentből

Facebook Magyarország Kormánya

2020. 03. 16.
A parlament hétőfi ülésén Orbán Viktor magyar miniszterelnök további rendkívüli intézkedéseket jelentettbe. Magyarország határait a személyforgalom előtt lezárják, minden rendezvényt általánosan betiltanak, a boltoknak is korlátozták a nyitvatartását. Nem maradnak nyitva a színházak, mozik sem.

Orbán Vitkor miniszterelnök hétfői parlamenti beszédében úgy fogalmazott, egy ismeretlen és láthatatlan ellenséggel állunk szemben, amelyre egyelőre nincs vakcina és globális megoldás. Az intézkedések nemzeti szinten valósulnak meg, ezzel kapcsolatban "különösen fontos az Ausztriával való együttműködés, ezért az osztrák intézkedéseket igyekszünk minél előbb átültetni a gyakorlatba" - fogalmazott. 

A további korlátozó intézkedések a következők: 

Magyarországra a továbbiakban csak és kizárólag magyar állampolgárok léphetnek be, a személyforgalom elől a határokat lezárják.
A rendezvényeket általánosságban betiltják éjféltől, kivéve a sportrendezvényeket - ott zártkapus mérkőzések lesznek
Korházakban tilos lesz a látogatás.
A vendéglátó egységek - éttermek, kávézók maximum 15 óráig lehetnek nyitva.
Bezárnak a színházak és mozik, és egyéb szórakozóhelyek is.

A következő napokban munkahely-védelmi intézkedések is várhatók, addig is a miniszterelnök minden munkaadót és munkavállalót arra kér, hogy "tegyenek személyes erőfeszítéseket". Orbán a 70 évnél idősebbektől pedig azt kérte, hogy a saját egészségük érdekében ne hagyják el a lakásukat. 

A nyitókép forrása: Atv.hu facebook élő adás

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!