Megindító képek: Így kiáltottak Istenhez az ápolók egy amerikai kórház tetején
Megindító képek: Így kiáltottak Istenhez az ápolók egy amerikai kórház tetején

2020. 04. 04.
Megható fotók kerültek fel a Facebookra a héten, melyeken egy amerikai kórház ápolónői a kórház tetején lévő helikopter-leszálló helyen, szinte a felhők között közösen imádkoznak.

 
Mint kiderült, a kezdeményező Sarah Kremer nővér volt, aki aznap töltötte be 38. évét, és ennek alkalmából arra kérte négy munkatársát, hogy az aznapi műszak előtt közösen imádkozzanak a gondjaikra bízott betegekért, azok családtagjaiért, illetve ottani és világszerte dolgozó egészségügyi kollegáikért.
 
A képek közösségi médiában való megosztásával az volt a nővérek kimondott célja, hogy ezáltal is erősítsék a reményt az emberekben, és Isten felé fordítsák őket, mert beszámolójuk szerint nagyon érezni most a félelmet és a kétségbeesést a környezetükben. A fotókat közzétevő ápolónő, Angela Gleves azt írta: imádkozásuk közben érezte Isten jelenlétét és buzdítását arra, hogy tegyenek meg mindent az emberek életének megmentéséért. Angela imára kér mindenkit, valamint arra: tartsuk be az előírásokat azért, hogy a járvány terjedését minél hamarabb sikerüljön visszaszorítani.
 
A közbenjáró nővérek a Vanderbilt Egyetemi Klinikai Központ dolgozói; a koronavírusos fertőzöttek ellátását végző kórház Nashville-ben, Tennessee államban található. A hírt hamar átvette több ottani internetes és tévés csatorna is, mivel rendkívül buzdító és megerősítő hatású, nem beszélve arról, hogy – a Nashville-i ápolónők példája nyomán is – egyre több amerikai egészségügyi intézményben szerveznek már rövid imaalkalmakat. Mint az köztudott, jelenleg a világon a legtöbb regisztrált fertőzött (278 568 fő) az USA-ban található.
---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Fizessen elő most a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra! Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!