Meghekkelte a logóját a Nike, a McDonald's és az ATV is a koronavírus miatt
Meghekkelte a logóját a Nike, a McDonald's és az ATV is a koronavírus miatt

2020. 04. 02.
Több nagyvállalat és konglomerátum is azzal próbál kampányolni a megfelelő távolságtartás mellett, hogy átalakítják a közismert logóikat, szlogenjeiket.

A koronavírus járvány miatt szakemberek figyelmeztetnek, hogy most kulcsfontosságú az úgynevezett „social distancing”, azaz az emberek közötti távolságtartás, mely a fertőzés tovább terjedését hivatott lassítani. 

Az távolságtartást közvetítendő több nagy márka is belecsempészte ezt az üzenetet a logójába, mint például a McDonald’s (melynél az emblematikus M betű két aranyíve távolodik el egymástól), az Audi (a 4 egymást fedő karika van külön húzva) vagy a Nike (ami az eredeti szlogenjét pont megfordította, tehát nem 'Just do it' <Csak csináld>, hanem 'Just don't do it' <Csak ne csináld>, valamint azt is üzente: "Ha valamikor is az volt az álmod, hogy milliók előtt játssz, most itt a lehetőség. Játssz otthon, játssz a világnak. "). A svéd óriáscég, az IKEA egy frappáns használati útmutatót tedd közzé, hogy hogyan is kell otthon maradni (ebben az alkatrészek egy kulcs, egy kulcslyuk és 100 darab WC-papír), 

A nagy multicégek ezzel kívánták meg felhívni az emberek figyelmét arra, hogy mennyire fontos az, hogy ne érintkezzenek egymással.

Magyarországon az ATV csatorna logója is módosult, amiben a három betűhöz tartozó karikák kaptak nagyobb távolságot egymástól.

 

(A képek forrása: ATV, Audi, Volkswagen, Ikea, McDonalds)

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Fizessen elő most a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra! Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!