Május 3 lehet a legdurvább nap
Válogatott hírek, amiről érdemes tudnia
Május 3 lehet a legdurvább nap

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 20.
Tetőzésre számítanak május elején, így mozgathatják a vizsgaidőpontokat. Izraelben ismét kormányt alakítottak, a WHO óvatosságra int, az olajár mínuszba zuhant. A Hetek napi beszámolójában mindig összegyűjtjük az adott nap legérdekesebb cikkeit, legfontosabb történéseit - amiről mindenkinek érdemes tudnia.
 
Olyan szinten bezuhant az olajár, hogy ma már mínuszban mérték a hordónkénti nyersolaj-árat. Az alacsony kereslet, csökkenő likviditás és a telítődő tárolók állnak a háttérben.
Kis színes: Kijöttek az ESPN tízórás dokumentumfilm-sorozatának első részei, ami sosem látott felvételekből tárja fel Michael Jordan kosárlabdázó utolsó bullsos idényét. 
Müller Cecília megerősítette, hogy a szakemberek május 3-ára várják a koronavírus-járvány tetőzését. Ez pont egy nappal az érettségik előtt van, Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár ezért úgy fogalmazott, szükség esetén mozgathatják a vizsgák időpontját.
Másfél év és három választás után végre sikerült stabilnak tűnő kormánykoalíciót kialakítani Izraelben. Az egyezség szerint 2021 végéig Benjamin Netanjahu marad a miniszterelnök. 
A WHO szerint nem lehet az úgynevezett nyájimmunitásra alapozni (annyian megfertőződnek, hogy már nem tud terjedni a vírus), mert elenyéző (2-3 százalék) azok aránya, akik ténylegesen tünetmentesen vészelik át a vírust.
Legalább 18 áldozata van Kanada lehalálosabb lövöldözésének. A 12 órás ámokfutás után az elkövetőt a rendőrség autóval vette üldözőbe, majd agyonlőtte.
A hetek.hu-ról ajánljuk: 
Oláh Gergő a Heteknek adott interaktív interjújában beszélt arról, hogy miként éli meg a karantént, mit gondol a zeneiparról, a saját karrierjéről és a kihívásokban való helytállásról.
Kis színes: Már a matyóhímzők is maszkokat gyártanak
Az Európai Parlament által elfogadott közös cselekvési terv szövege részletesen kitér az abortuszhoz és a nemváltáshoz való hozzáférés fontosságára. 
 
(A nyitókép forrása: Pixabay)
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az akutális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan nyomtatott, vagy digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!