Majdnem halálra fagyott Grönlandon: most pozitív üzenettel erősít a magyar Guinness-rekorder
Majdnem halálra fagyott Grönlandon: most pozitív üzenettel erősít a magyar Guinness-rekorder

Forrás: Rakonczay Gábor

2020. 05. 22.
Rakonczay Gábor, aki többek között elsőként evezte át az Atlanti óceánt, és az Antarktisz partjáról eljutott egészen a Déli-sarkig, a Hetek pénteki számában arról mesél, hogyan is bírja a bezártságot, és tanácsokat ad arra, hogyan is éljünk túl a koronavírus helyzetet.

Az extrém sportoló, aki a Facebookon tudatosan pozitív dolgokra használja népszerűségét, a lap kérdésére leszögezte: „brutálisan fontos” a jó hírekre fókuszálni a bajban.

Hogy mihez tudná hasonlítani a jelenlegi vírushelyzetet? Rakonczay kalandjai közül egy grönlandi esetet emelt ki, ahol csapatával 110 km/órás gyilkos szelet hozó óriásvihart kellett túlélniük. A kulcs pedig mindehhez a következő: a problémákból nem szabad „elefántot” csinálni.

„Az expedíciókon szeretem viccel oldani a feszültséget… Ha csak azt nézzük, hogy irtó nagy bajban vagyunk, és folyamatosan ezen pörgetjük az agyunkat, abból lesz mindig nagy baj ” – hangzik a magyar kétszeres Guinness-rekorder tippje a krízishelyzetek kezelésére, aki Heteknek adott interjúját reményteljes gondolattal zárta:

„Olyan vihar nincs, ami nem múlik el… Ha pedig vége, akkor egy sztori lesz az egészből, amit egész életünkben mesélhetünk.”

A teljes interjút a Hetek pénteken megjelenő számában olvashatják.

Link: http://www.hetek.hu/szines/202005/olyan_vihar_nincs_ami_nem_mulik_el

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!