Magasabb szintre kapcsol az IKEA: szivárványosra cserélik a legendás kék szatyrot
Kőkeményen beleáll az LMBT-ügybe a cégóriás
Magasabb szintre kapcsol az IKEA: szivárványosra cserélik a legendás kék szatyrot

Forrás: IKEA

2020. 05. 16.
Nem ez az első alkalom, hogy az IKEA teljesen nyíltan kiáll az LMBT-ügy és a genderlobbi mellett. Legutóbb Kövér László kijelentései után üzentek színes ceruzával, most a jól ismert kék szatyor nyer új külsőt. 

Az IKEA már nem csak összeszerelhető bútorokat és egy családias életstílust árul, hanem komoly ideológiát is: a lehető összes alkalmat megragadva népszerűsíti a genderideológiát különféle eszközökkel. Most május 17-ére is készülnek, ami - bár ezt mindenki biztosan jól tudja - a homofóbia, transzfóbia és a bifóbia elleni világnap, az ikonikus kék szatyrukat cserélik le, a 444 által csak "dögösnek" titulált szivárványos szatyorra. 

A hírek szerint lehet majd az eredetit is kapni a szivárványos mellett, így nem muszáj minden gyanútlan vásárlónak kényszerből hóna alá csapni egy méter műanyagnyi ideológiát. A bevételből a cég "krízishelyzetben levő LMBT személyeket fog támogatni". 

"Ez nem táska, ez állásfoglalás" - állítja az IKEA.

A cég nagyon is komolyan veszi ezt az állásfoglalást, tavaly történt például, hogy egy lengyel alkalmazottjukat azért rúgták ki, mert a közösségi oldalon a Bibliából vett idézettel fejezte ki, hogy őt bútort eladni vették fel a céghez, és elhatárolódott annak genderügyben tett állásfoglalásától. A cég akkor azzal érvelt, hogy a többi alkalmazottat sértette méltóságában az érintett dolgozójuk, ezért kellett megválniuk tőle. A döntés kormányzati szinteken is komoly vihart kavart annak diszkriminatív jellege miatt. 

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!