Macront kiosztották, Von der Leyen bocsánatot kért
Válogatott hírek, amiről érdemes tudnia
Macront kiosztották, Von der Leyen bocsánatot kért

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 16.
Drámai munkanélküliségi mutatók, újfent gyanúba keveredett kínai labor és döntés az érettségiről. A Hetek napi beszámolójában mindig összegyűjtjük az adott nap legérdekesebb cikkeit, legfontosabb történéseit - amiről mindenkinek érdemes tudnia. 
 
Egészen drámai adatokat publikáltak az Egyesült Államok munkanélküliek számáról, a kalkuláció szerint csak az elmúlt héten 5.245 millió ember jelentette, hogy munka nélkül maradt. A teljes szám ezzel már egy hónap alatt 22 millió fő fölé emelkedett az országban. 
Az űrből is látszik, hogy mennyire megváltozott Velence a világjárvány óta. Az előtte-utána összehasonlítás képeit a CNN-en lehet megnézni. 
A Harvard Egyetem által publikált tanulmány szerint egészen 2022-ig érvényben maradhatnak a távolságtartásra vonatkozó előírások, ha addig nem születik meg a megfelelő gyógymód a koronavírussal szemben. 
A Fox News riportja szerint "egyre növekvő bizonyossággal" állítható, hogy a jelenlegi koronavírus a vuhani laboratóriumból eredhetett. A csatorna olyan forrásokra hivatkozik, akiknek részletes információik vannak a kínai kormány első hetekben tett intézkedéseiről. 
Jair Bolsonaro brazil elnök menesztette az egészségügyi miniszterét, miután több ponton sem értettek egyet a járvány kezelésében.
Ma volt a holokauszt áldozatainak emléknapja. Mintegy 50 nap leforgása alatt közel 500 ezer többségében zsidó embert deportáltak, az áldozatok számát gyarapítják a gyalogmenetek halottjai és a nyilasterror áldozatai is.
Egyre több olyan esetről adnak hírt, ahol egy meggyógyult ember valahogy mégis újra elkapja a koronavírust. Kutatók szerint a teszteléssel lehet valami hiba, keresik még a magyarázatot arra, hogy lehetséges a vírussal kétszer is megfertőződni.
Az Európai Bizottság elnöke bocsánatot kért Olaszországtól, amiért a nemzet nem kapta meg a megfelelő segítséget a járvány kezeléséhez. Most már, mint fogalmaz: "Európa a világ szolidartással dobogó szíve lett". 
Magyarországon 183 egészségügyi dolgozó fertőződött meg, akik közül mindössze 18-an gyógyultak meg eddig. Azaz a megfertőződöttek tizede egészségügyi dolgozó. 
Kapás Boglárka magyar úszó úgy tűnik kiheverte a koronavírust, a tesztje ma már negatív lett. Két Juventus játékos is felgyógyult a fertőzésből.
A kormány hivatalosan is elfogadta az oktatási akciócsoport ajánlatát az érettségik megtartásával kapcsolatban, így azok május 4-én korlátozott módon ugyan, de megtartásra kerülnek. A részleteket itt olvashatja
A hetek.hu-ról ajánljuk: 
Tom Moore egy majdnem 100 éves veterán brit katona, aki elhatározta, hogy a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnak úgy gyűjt pénzt, hogy a kertjében gyalogolja a kilométereket. A bácsit itt tudja megnézni. 
Andrew Cuomo, New York kormányzója két nyilatkozatában is hangsúlyozta, Istennek szerinte semmi köze ahhoz, hogy az államban és a városban sikerült ellaposítani a járvány görbéjét. A meghökkentő nyilatkozatokról itt olvashat.
A francia államfő váratlan látogatásra érkezett egy egyetemi kórházba, ahol aztán váratlanul szembesült a valósággal. Egy ápolónő vázolta neki emelkedett hangnemben a vírus elleni védekezésük és az egészségügyi rendszer általánosan drámai állapotát. 
 
(A nyitókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az akutális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan nyomtatott, vagy digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!