Ma 100 éves a milliárdokat gyűjtő brit veterán
A fél világ vele ünnepel
Ma 100 éves a milliárdokat gyűjtő brit veterán

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 30.
Captain Tom Moore adománygyűjtő akciója bejárta a világsajtót: kertjében sétálva gyűjtött pénzt a kórházi dolgozóknak. Az akció igen sikeresnek bizonyult; a kitűzött célt már rég megvalósította, de a felajánlott összegek továbbra is özönlöttek és a mai napig özönlenek az adománygyűjtő oldalra.
Az elmúlt hetekben több mint egymillió felajánló közel 12 milliárd magyar forintnak megfelelő összeget utalt át a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat javára.

A brit veterán április 30-án - azaz éppen ma - ünnepli 100. születésnapját, az adománygyűjtő sétáját is ennek apropóján indította el a hónap elején, a hirtelen jött hírnév pedig születésnapi üdvözlőkártyák özönével járt: több mint 120 ezer jókívánság érkezett hozzá képeslap formájában szerte a világból.

Az üdvözleteket egy környékbeli iskola aulájában gyűjtik, ahol szó szerint már a falakról is születésnapi kártyák lógnak.

Tom Moore azóta közös karantén-karaokén vett részt az egészségügyi dolgozókkal, akikkel a Liverpool indulójaként elhíresült „You’ll never Walk Alone” c. számot énekelték el.

Mi több, közkívánatra a 2020-as év „Pride of Britain” díjazottja lett. A „Britannia Büszkesége” díjat olyan személyeknek adják, akik nagyhatású életművet tudnak felmutatni, vagy olyan kiemelkedőt alkottak, mely által jobbá tették a világot.

„A ’40-es években a bajtársaiddal egyszer már segítettél az országnak, és most újra itt vagy” – fejezték ki hírességek videóüzenetben a hálájukat és tiszteletüket a 100 éves veteránnak, melyben megszólalt többek között Vilmos herceg és Harry Kane válogatott labdarúgó is.

 (JustGivingGood Morning Britain)

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!