Lenyűgöző húsvéti ajándék
Két hétig most bárki bebarangolhatja a szent várost
Lenyűgöző húsvéti ajándék

panoramic

2020. 04. 13.
Minden tavasszal a világvallások hívei özönlik el Jeruzsálem utcáit, hogy megünnepeljék a peszach és a húsvét ünnepét. A járvány miatt most kiürült Izrael fővárosa, de egy rendkívüli lehetősséggel, most bárki ellátogathat virtuálisan a helyszínre.
 
Ebben az évben a koronavírus-járvány miatt talán 3400 év óta először a zsidóság ismét az otthonaiban kényszerült megünnepelni a peszach ünnepét. Ahogyan a keresztény közösségek életében is nagyon ritkán, vagy talán soha nem volt példa arra, hogy Jézus halálára és feltámadására ne csoportosan emlékezzenek meg. Az ünnepek helyszínére sem látogathat most el senki a szigorú korlátozások miatt, éppen ezért az ikonikus Dávid Tornya Múzeum most rendkívüli ajándékkal kedveskedik a hívőknek világszerte. 
 
A virtuális valóság eszközével most minden zarándok ellátogathat a Siratófalhoz, a Szent Sír-templomhoz, vagy akár az al-Aksza mecsethez is. A múzeum innovációs részlege egy különleges 360 fokos virutális túrát alkotott meg, amelyet bárki interneten most elérhet. Meg lehet nézni a helyszínek mai állapotát, és azt is, hogy miként nézett ki 2000 évvel ezelőtt.
 
 
"Azt reméljük, hogy ez a lehetőség reményt adhat ezekben a nehéz időkben, és világszerte a hívők imája ismét Jeruzsálem fele irányul" - fogalmazott Eilat Lieber, a múzeum igazgatója. "Ez egy kihívásokkal teli időszak mindannyiunk számára. Imádkozók milliói számára jelentett a város reményt és inspirációt évszázadokon át" - tette hozzá. 
 
A rendkívüli akció keretében most április 9-e és 24-e között, tehát a zsidó peszach első napjától kezdve a húsvéton át a ramadán első napjáig most ingyenesen lehet igénybe venni a múzeum virtuális túráját ezen a linken
 
(A nyitókép forrása: Pixabay/krystianwin)
 
Arról, hogy miként reagáltak a különböző világvallások a koronavírus-járvány jelentette kihívásokra, a Hetek korábbi lapszámában írtunk
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Fizessen elő most a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra! Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!