Lebukott: házas szeretőjével találkozgatott a korlátozások alatt a brit kormány vezető tudósa
Neil Ferguson professzor lemondásra kényszerült
Lebukott: házas szeretőjével találkozgatott a korlátozások alatt a brit kormány vezető tudósa

Forrás: Shutterstock

2020. 05. 05.
Neil Ferguson az Imperial College neves epidemológusa, Boris Johnson és a brit kormány tanácsadója, ám most lemondásra kényszerült, miután kiderült: a szigorú korlátozások alatt is találkozgatott az amúgy családos Antonia Staats-szal.
 
A nő férjét és gyerekeit hátrahagyva látogatta meg két alkalommal is a lezárások alatt a professzort, londoni otthonában. 
Neil Ferguson ügye azért is iszonyú kínos, mert a szakembert a köznyelv csak "Professzor Lezárásnak" hívja, miután az ő javaslatára hozta meg Boris Johnson brit kormányfő a távolságtartási korlátozásokat országosan márciusban. Az epidemológus kutatása a döntés előtt azt mutatta ki, hogy félmillió (!) ember halhat meg, ha a miniszterelnök nem lép. 
 
Ferguson a The Telegraphnak vallotta be, hogy rosszul döntött, amikor engedte Staats-nak, hogy a lezárások ellenére meglátogassa. Azt is megerősítette, hogy lemondott a kormány vészhelyzeti tudományos tanácsadó testületének tagságáról. 
"Úgy viselkedtem, mintha immunis lennék, miután pozitív tesztet produkáltam koronavírusra és teljesen elkülönítettem magamat két hétre a tünetek észlelésekor" - fogalmazott. Hozzátette, mélyen bánja, hogy az egyértelmű üzeneteit a szükséges távolságtartásra vonatkozóan ezzel a tettével aláásta. Mindezek ellenére, hangsúlyozta, hogy a kormány intézkedései mindannyiuk védelmére vannak. 
 
Később viszont kiderült, hogy az első alkalommal, amikor a férjezett anyuka, Staats meglátogatta, akkor Ferguson a médiában éppen azt szorgalmazta, hogy a kormány még jobban szigorítson a távolságtartási korlátozásokon. Március végén egyenesen azt javasolta, hogy a szabályozást legalább júniusig tartsák érvényben. 
 
Április 8-án, amikor másodszor is ellátogatott hozzá, Staats férje a koronavírus tüneteit észlelte magán - írja a Telegraph. A riport ugyanakkor arról is írt, hogy a pár nyitott házasságban él, így nem okozott a családon belül különösebb felháborodást a nő félrelépése. 
 
 
(A nyitókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!