Kilométereket gyalogol a kertjében a 99 éves veterán
Milliárdokat gyűjtött a kórházi dolgozóknak
Kilométereket gyalogol a kertjében a 99 éves veterán

Milliárdokat gyűjtött a kórházi dolgozóknak(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2020. 04. 16.
Van, aki a nappalijában futja le a maratont adománygyűjtés céljából; és van, aki 100x25 métert gyalogol a kertében, hogy támogassa a kórházi dolgozókat. A 2,5 km hossz tekintetében ugyan eltörpül a 42,2 km mellett; azonban rögtön más megvilágításba kerülnek az adatok, ha kiderül: mindezt egy 99 – mindjárt 100 - éves brit háborús veterán teszi meg járókerettel a saját kertjében.
(Képünk csak illusztráció!)
 

 „Captain Tom Moore-nak hívnak, 99 éves vagyok (nemsokára 100), és azért gyalogolok, hogy adományt gyűjtsek a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnak, a nemzeti hőseinknek” –olvasható az idős úr Twitter-oldalán.

A második világháborús veterán Burmát és Indiát is megjárta a II. világháború alatt, több kitüntetés büszke tulajdonosa. Elmondása szerint fontos, hogy ezekben a napokban ne felejtkezzünk el a mai kor hőseiről: a kórházi dolgozókról. Korábban, amikor ő maga szorult betegség miatt kórházi kezelésre, kiváló bánásmódban részesült – mondta el egy interjúban -, így szeretné viszonozni a kapott gesztust.

A kitűzött célnak megfelelően minden nap 10-szer tette meg a 25 méteres távot, így a 100. születésnapja előtt éppen 100 hosszt teljesített.

 

Induló projektjét a BBC Breakfast c. műsorban is beharangozták, ám az összeg, ami beérkezett, magát a veterán katonát is ámulatba ejtette.

Elsőként 1.000, később 100.000 font adományt tűztek ki célul, de pár nap leforgása alatt már 1 millióra rúgott az összeg, és a világ számos pontjáról érkeztek támogató üzenetek az egykori katonához.

A challenge a mai napon ért véget, a beérkezett adományok pedig 12 millió font fölé emelkedtek ez közel 5 milliárd magyar forintnak felel meg.

Az utolsó órákban még az adománygyűjtő oldal is lefagyott, annyian rohamozták meg a honlapot a finisben.

„Mindannyiótokat üdvözlöm. Hihetetlen, egyszerűen nem találom a szavakat.” – kommentálta a 12 milliós összeget az idős veterán egy tweetjében.

Forrás: Twitter: @captaintommoore; The Telegraph; BBC

.

.

.

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az akutális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan nyomtatott, vagy digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!