Itt a javaslat: Nem kellene szóbeli érettségit tenniük a diákoknak
Itt a javaslat: Nem kellene szóbeli érettségit tenniük a diákoknak

2020. 04. 09.
Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az Operatív Törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy felére csökkentik a vizsgaesemények számát, így csak írásbeli érettségi lesz. 

Az európai tapasztalatokat követve két lehetőség van: vagy az év végi eredményekből számított jegyekkel adják ki a bizonyítványokat, így nem lesznek érettségit, vagy pedig technikailag leegyszerűítik a vizsgákat. Magyarországon az érettségi felvételi is egyben, ezért muszáj, hogy a vizsga százalékos eredményt is jelentsen egyben. 

Maruzsa tájékoztatása szerint az oktatási akciócsoport javaslata, hogy az előrehozott érettségiket és a szintemelő vizsgákat törölni kell. Ez 30 ezer jelentkezést érintene. 

Az írásbeli vizsgákat is szigorú szabályokkal tartanák meg, azaz be kell tartani az érintettek között a másfél méteres távolságot, illetve az egy helyiségben tartózkodók száma nem haladhatja meg a 10 főt. A vizsga időzítése még kérdéses, az előre hozását nem tartanák méltányosnak, de nagyon tolni sem akarják a későbbi vizsgák miatt sem. 

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Fizessen elő most a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra! Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!