Iskola a szobában
Tévében a bornemiszás tanárok
Iskola a szobában

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

/ ONLINE
2020. 04. 21.
Folyamatosan bővülő videótartalmakkal segíti a Bornemisza Péter Gimnázium és Általános Iskola az otthon tanuló diákokat.

Köztudott, hogy nemcsak a munkahelyek váltottak home office üzemmódra – már ahol lehetett -, március hónapban az oktatás országos szinten digitális platformra tevődött át a fővárosi elitegyetemektől a kisvárosi zeneiskolákig. Nyilván kell(ett) idő, hogy az érintettek belerázódjanak és felvegyék a fonalat a hirtelen megváltozott körülmények közepette, és folytassák ott a tanítást-tanulást, ahol élőben abbahagyták.

Jelen cikkben nem térünk ki a digitális oktatás kihívásaira és buktatóira, ezekről sokaknak úgyis vannak személyes tapasztalatai - de mindenkinek van legalább egy ismerőse, akitől első kézből tájékozódik az átalakult oktatási forma nehézségeiről.

Nyilván rendkívüli helyzet egy ilyen időszakban érettségizni, pláne, hogy egyelőre még a vizsgák időpontja is bizonytalan.

Szerencsére több oktatási intézmény igyekezett a lehető leggyorsabban reagálni a jelen állapotokra, és színes, hasznos videótartalmak gyártásába fogott, hogy még hatékonyabb segítséget nyújtson a diákoknak a tanulásban és az érettségire való felkészülésben.

 

Így tett a Bornemisza Péter Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Sportiskola (röviden: BPG) is. Az iskola külön ebből a célból indított YouTube-csatornáján folyamatosan bővülő tartalmakból válogathatnak az általános iskola első osztályától kezdve a végzős középiskolás évfolyamok tanulói. Jelenleg 70-nél is több felvétel található az iskola csatornáján, és több száz új tartalmat a közeljövőben töltenek fel. a YouTube csatorna mellett az ATV Spirit műsorán naponta új részekkel jelentkezik a Spirit Suli.

Kiemelten fókuszba kerül az érettségire való felkészülés, így elérhetőek az alábbi témák is:

Lelkes és felkészült tanárok, visszagörgethető, újrahallgatható tananyag, tételekre lebontott érettségi témakörök: már csak egy működő laptop, internet, és a befektetett tanulási idő szükséges, hogy a körülményekhez képest a lehető legjobbat hozzuk ki ebből az időszakból.

A BPG tematikus YouTube-csatornáját megtekintheti itt.

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az akutális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan nyomtatott, vagy digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!