Imával a koronavírus ellen?
Drámai március 15: nemzeti imanap az Egyesült Államokban
Imával a koronavírus ellen?

2020. 03. 15.
Nemzeti imanapot hirdetett meg Donald Trump március 15-ére, vasárnapra: "Nagy megtiszteltetés bejelentenem, hogy március 15-ét, vasárnapot Nemzeti Imanapnak nyilvánítom. Olyan ország vagyunk, amely a történelmünkben Istenhez fordult védelemért és megerősítésért ilyen időkben. Bárhol is vagy, bátorítalak, hogy hittel fordulj az ima felé. Együtt könnyebben győzhetünk " - írta Twitter-üzenetben az amerikai elnök.

„Ne félj, mert veled vagyok”

A felhíváshoz evangéliumi keresztény vezetők is csatlakoztak és arra kérték a hívőket, hogy a félelmet félretéve forduljanak imában Isten felé.

Franklin Graham ezt írta a Facebook-oldalán: „A Biblia arra tanít bennünket, hogy bízzunk Istenben. Az Ószövetségben Egyiptom hét éves bőséget követően hét éves drasztikus csapással szembesült. Olyan súlyos válság volt, amelyben mindenki meghalhatott volna. De Isten elküldte Józsefet, hogy ne csak az ő családját, hanem az egész országot megmentse. Isten Jézust is elküldte, hogy megmentsen bennünket. Ő a Pásztorunk, aki ellát minket, és bármilyen viharba is kerülünk, velünk marad. Ez nem azt jelenti, hogy a koronavírus azonnal eltűnne, de Isten Igéje azt mondja nekünk, hogy Isten szeret és nem hagy el bennünket. ’Ne félj, mert veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítelek, és igazságom jobbjával támogatlak.’ (Ésa. 41,10)”

Benny Hinn így írt a honlapján: „Kérem minden partnerünket, hogy csatlakozzanak hozzánk imában a koronavírus legyőzése érdekében. És minden hívőt bátorítok arra, hogy legyenek erősek Krisztus szeretetében, miközben szolgáljunk mindazok felé, akik nehéz helyzetben vannak a környezetünkben és szoronganak. Keljünk fel, legyünk az Úr fényének és reménységek fáklyái a sötét és gyakran reményvesztett világ felé!”

Joel Osteen Twitter-üzenetben fordult a hívekhez: „Egy dolog hálásnak lenni, amikor a dolgok kedvezően alakulnak a számodra, de ha minden körülmény a csüggedésre indít, és mégis Istent dicséred a szívedben, akkor készülhetsz arra, hogy Isten megmutatja magát az életedben!”

„Megőrizlek a megpróbáltatás idején”

Magyarországon is sok ezren imádkoznak ma a nemzeti ünnepen a súlyos járványveszély miatt Istenhez. Ezt a nemzeti tradíciót képviselte többek között Széchenyi István is, aki naplójában több imáját feljegyezte: „Isten, te foglalatja minden jónak, magasztosnak, tökéletesnek, befejezettnek, töltsd meg szívemet és lelkemet a Te szellemeddel. Erősíts meg engem mennyei hatalmaddal, hogy földi gyarlóságaimon erőt véve, elmémet hozzád fölemelhessem! Engedj a jövőmbe pillantanom s megkülönböztetnem a jónak magvát a gonoszok magvától. Add tudtomra, mit tegyek és miként kezdjem, hogy neked egykor azon tőkéről, melyet reám bíztál, beszámolhassak. Gondolkodni akarok és dolgozni éjjel és nappal, egész éltemen át. Segítsd sikerre azt, a mi jó; tipord el csirájában azt, a minek rossz gyümölcse lehetne.” – így fohászkodott 1826 decemberében.

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője a Facebookon közvetített igehirdetése végén szintén arra buzdította a magyar keresztényeket, hogy támogassák az orvosok küzdelmét a járvány megfékezésére, és imádkozzanak, különösen ebben a helyzetben: „Vannak és mindig lesznek olyan helyzetek, amelyek fölött az emberiségnek még nincsen hatalma, ezért fontos, hogy minden körülmények között Istenben bízzunk. Akkor azt mondja az Úr: ’Mivel megtartottad a béketűrésre intő beszédemet, ezért én is megtartalak, megőrizlek, szemmel tartalak a megpróbáltatás idején, amely az egész világra eljön, hogy megpróbálja a földnek lakósait.’” – idézte a lelkész Jézus szavait, amelyet a Jelenések könyvében üzent a hívőknek.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!